Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Enerji Üretim ve Dağıtım Müdürlüğü Kuvvet Santralı çalışanları toplu sözleşmedeki ücret artışı, iş barışı ve huzur ortamının devamlılığı için kurban kesti.

 

Türk Metal Sendikası Baş Temsilcilik Binası önünde gerçekleştirilen törende konuşan Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan, 25. Dönem toplu iş sözleşmesinin ikinci yıl ki yüzde 9,54 oranındaki ücret artışı ve işyerlerindeki huzur ortamının sürekliliği için böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

 

BİRLİKTELİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Birlik ve beraberliğin her noktada başarı sağladığına belirten Ercan, “Bu güç, kudret, başarı, birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdan kaynaklanıyor. İşçilerimizin, sendikamıza sahip çıkıp, aldığımız kararların yanında durmanız ve dolayısıyla bu kararları beraber uygulamaya sokmamızdaki başarı, işte bu birlik ve beraberliğimizden kaynaklanmaktadır. Şube yönetimimiz, Genel Merkezimizle beraber işçimizle bütünleşerek bu başarılara ulaştık. İnşallah bundan sonra da hep beraber nice başarılara imza atarız. Allah kurbanımızı kabul eylesin” dedi.

 

“GÜZEL İŞLER YAPILDI”

İşyeri Lokal Temsilcisi Aytaç Ayyılmaz da kazasız belasız bir çalışma ortamının devamını dileyerek şunları söyledi: “Türk Metal Sendikamızın, 2013 yılında büyük özverisiyle yapılmış ve benzeri olmayan toplu iş sözleşmesinin ikinci yıl sevincini paylaşmak, sendikamıza olan güvenimizi belirtmek, birlik ve beraberliğimizin devamı için Kuvvet Santralı Personeli olarak kurban kesmek istedik. Erdemir’deki yetkili olmasından öte örgütlü olan teşkilatımız çatısı altında çok güzel işler yapıldı. Bundan dolayı başta Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, genel merkez yöneticilerimiz, Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş, icra heyeti ve yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Mevlam birlik ve beraberliğimizi bozmasın, hepimize kazasız, belasız çalışmak nasip etsin. Allah, Kurbanımızı kabul etsin.”

 

İŞÇİLER KATILDI

Okunan duanın ardından kesilen kurban, İlçe Müftülüğü uhdesindeki Yatılı Kur’an Kursu’na bağışlandı. Kurban kesimi sırasında, Türk Metal Sendikası Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve lokalleri ile ünite çalışanları yer aldı.

 

(Haber Merkezi)