DSP Kdz Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, Kdz. Ereğli’nin il olmasının mecburiye dönüştüğünü ifade eden açıklamasında, sözde değil özde samimiyetle bu mücadelenin başarıya ulaştırılabileceğini belirtti.

Timur, Kdz Ereğli 4500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirlerinden biridir kendi parasını kendisinin basmıştır Karadeniz Ereğli, 782 kilometrekarelik  yüz ölçümü ile Bulunduğu bölgenin en büyük şehridir Tabi limanından dolayı, ticari faaliyetlerin tarih boyunca ön planda olduğu için metropol bir kent olarak tarihe geçmiştir.” Vurgusunu yaptıktan sonra açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu gün gelinen noktada Karadeniz Ereğlimiz  illerden büyük ilçeler arasında yer alıyor. Sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişimini tamamlamış bir çok ilimizden büyük bir ilçemizdir Karadeniz Ereğli… Bugün gerek nüfus büyüklüğü gerek Türkiye ekonomisine katkısı gerek gelişmişlik düzeyi gerekse coğrafi konumu  bakımından il olmayı çoktan hak etmiş durumda evet bu durumda (un var şeker var Helvayı yapacak ustada var) Kdz Ereğli Kabına sığmaz hale geldi.

Bu saatten sonra  Çok Geç kalmadan Birlikte Güç, Birlikte Çözüm Koşulsuz  STK Destek vermeli  ve tüm şehir Birlik olmalı   Kdz Ereğli de yaşayan 7 den 70 sen ben demeden Tüm heyecanımızla  tek yürek halinde  Evet Kdz Ereğli il olmalıdır demeliyiz Demeliyiz ki Kdz Ereğli nin olmasa olmazları Kültürü Özü nün  mihenk taşı Kandili, Ormanlı, Gülüç İlçe olsun  Olsun ki Belediye hizmetleri artarak Güçlü bir şekilde kesintisiz hizmetlerine devam edebilsin.

Kdz Ereğli il olduğunda ne olur ?

Kdz Ereğli Bölgesine ve Türkiye Cumhuriyetine  Ekonomik bakımdan büyük katkı sağlar.

Zonguldak ili daha önce iki ilçesi ( Bartın,Karabük ) il olurken ekonomisi bakımından zarar görürken şimdi tam tersine Kdz Ereğli il olduğunda Zonguldak ve beraberinde Çaycuma , Devrek Teşvik kapsamına girerek Büyük bir heyecan yaratabilir .ve cazibe merkezi olabilmesi çok yüksek  evet tüm samimiyetimle söylüyorum Zonguldak  Halkı rahat edecektir Zonguldaklı iş adamları Yatırımcılar Bu ekonomik düzelmeyi iliklerine kadar hissedeceklerdir. 

Evet bu kadar olumlu bir tablo varken  öncelikle biz Kdz Ereğli de yaşayanlar olarak Kdz Ereğli belediye başkanıyla beraberinde belde belediye başkanları siyasi ilçe başkanları stk  başkanları sen ben demeden siyasi kimliklerini  bir kenara bırakarak bu bütünlüğü sağlamamız  mecburiyete dönüşmüştür . istek ve arzularımızı Bölge Milletvekillerine Olmasa olmazımız olduğunu   anlatmamız lazım bölge MV leri eşliğinde TC Bakanlarına Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza çok geç olmadan Zonguldak ın il olarak kalması gerektiğini Kdz Ereğli’nin il yapılmasını anlaşılır bir dile anlatmamız mecburiyet haline gelmiştir 

Sonuç olarak Kdz Ereğli nin il olması ne Kdz Ereğli nin meselesi nede sadece beli bir siyasi partinin meselesi  Kdz Ereğli il olması sayesinde potansiyelini en üst düzeyde kullanabilecek  hem bölgesine hem de Türkiye ye  büyük katkı sağlayacağı acık.

dolayısıyla bölge milletvekilleri ve belediye başkanlarımızı siyasi ilçe başkanlarımızı sivil toplum kurumlarının tamamını ve Kdz Ereğli de yaşayan  nefes alan herkesi eksiksiz olarak  bu konuyla yakından ilgilenmeye davet ediyorum. 

Kdz Ereğli nin il olma noktasında herkesin sözde değil özde samimiyetle ve inanarak destek vermesini de bekliyoruz.”