Demirci, mesajında, maden işçilerinin yanı sıra Zonguldak halkının grev ve yürüyüşünün demokrasi güçlerine ışık tuttuğunu belirtti. 

Maden işçilerinin mücadele tarihinin en önemli simgelerinden birinin 4-8 Ocak 1991'de gerçekleştirdikleri grev ve yürüyüş olduğunu ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

"Maden ocaklarımızı, demir-çelik ve enerji sektörümüzün yanı sıra ülkemiz sanayisini ve üretim kültürünü hedef alanlara karşı, maden işçileri, Zonguldak ve bölge halkının verdiği büyük mücadele günüdür. 30 Kasım 1990'da başlayan grevle, 35 gün Zonguldak caddelerinde haklı taleplerini haykıran ve siyasi iktidarı uyaran maden işçisi ile Zonguldak halkı, 4 Ocak'ta 'Artık yeter' dedi. Ardından Ankara yoluna çıktı. Yüz bini aşan insanla Ankara'ya yürüdüğümüz ve sesimizi dünyaya duyurduğumuz 4-8 Ocak 1991 Ankara yürüyüşümüzle madenci feneri, Türkiye'yi aydınlattı. Kar-kış demeden yollara çıkan yüz binin üzerinde insan, 5 gün boyunca yollarda, dağda-bayırda büyük bir kararlılık ve disiplinle sloganlarını haykırdı. Mengen'de kurulan barikat önünde tüm dünyaya sesini duyurdu. 1990'da yaşadığımız örnek grevin ve 4-8 Ocak 1991'de sesimizi dünyaya duyurduğumuz büyük yürüyüşün öncüsü rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer’i şükranla anıyoruz."