Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ören, okul müdürlerinin görevden alınmasına siyah çelenkli tepki gösterdi.

 

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, “Bu 72 müdürden sadece 16'sı Eğitim-Bir Sen üyesi olup, 56'sı diğer sendikalara mensuptur. Bunların içerisinde en fazla okul müdürü alınan sendika Türk Eğitim-Sen'dir. Bu okul müdürleri vatanlarını, bayraklarını, Türkçe'yi çok sevdikleri için mi cezalandırıldılar? Artık okullarda özgür düşünen, üretken, eleştiren müdürler değil partizan, yandaş ve çıkarcı kişiler görev alacaklardır” dedi.

Kozlu’da Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyarak, okullardaki müdür atamalarını protesto etti. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 15 kişi, “Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi” yazılı siyah çelengi binanın önüne bıraktı. Şube Başkanı Şahin Ören, dershaneleri kapatan yasa kapsamında 4 yılını dolduran okul müdürlerinin puanlama sistemiyle görevden alınmasına tepki gösterdi. İl genelinde 178 okul müdüründen 106'sının 75 puan üzerinde değerlendirilerek yeniden atandığını, 72 müdürün ise hile ile okul müdürlüklerinin elinden alındığını savunan Ören, şöyle konuştu:

 

YANDAŞ VE ÇIKARCI KİŞİLER

"Bu 72 müdürden sadece 16'sı Eğitim-Bir Sen üyesi olup, 56'sı diğer sendikalara mensuptur. Bunların içerisinde en fazla okul müdürü alınan sendika Türk Eğitim-Sen'dir. Bu okul müdürleri vatanlarını, bayraklarını, Türkçe'yi çok sevdikleri için mi cezalandırıldılar? Artık okullarda özgür düşünen, üretken, eleştiren müdürler değil partizan, yandaş ve çıkarcı kişiler görev alacaklardır. Bu bizce eğitime yapılan en büyük ihanettir. Bu noktada tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak'ta da darağacı kurulmuş ve İl Müdürü Turgut Özbek ile Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök cellat olarak seçilmiştir."
Başkan Ören, şunları söyledi:

 

“ATANAN 106 OKUL MÜDÜRÜNÜN YÜZDE 80’İ SARI SENDİKANIN ÜYESİDİR”

“21 Ağustos 2014 Perşembe günü 652 sayılı KHK gereği 4 yılını dolduran okul müdürleri puanlama sistemine göre değerlendirilmiştir. Atanmaya layık 178 müdürden 106’sı, 75 ve üzeri puanla değerlendirilerek atanmaya hak kazanmış 72 okul müdürü ise 75 puanın altında puanla takdir edilerek okul müdürlükleri hile ile ellerinden alınmıştır.  Atanan 106 okul müdürüne bakıldığında ise bunların yüzde 80 inin sarı sendikanın üyesi olduğu ortaya çıkacaktır. Kısaca ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Zonguldak’ta da müdür görevlendirilmelerinde büyük bir katliam yapılmıştır.

 

“BU AKP İKTİDARININ MEB’DEKİ SON KADROLAŞMA HAREKETİDİR” 

“Bundan sonra MEB’de ötekilerden hiçbir kişi bulunmayacaktır. Herkes artık başbakanın dediği gibi devletin değil AKP’nin memuru olacaktır. Bugün olduğu gibi taraf olmayan 56 okul müdür bertaraf olmuş, biat edenler koltuklarını ancak kurtarabilmişlerdir. Bu atamaları yapanlar hem vicdanen hem de tarih önünde suçludurlar. Zira bu atamalar insani ve ahlaki değildir. Bu atamalarda hukuk liyakat ve tecrübe derdest edilmiştir. Artık okullarda özgür düşünen, üretken, eleştiren müdürler değil partizan, yandaş ve çıkarcı kişiler görev alacaklardır. 4+4+4 İle istediğini yapamayan iktidar anadilde eğitim, Atatürk ile ilgili bilgilerin kitaptan çıkarılması, andımızın kaldırılması, milli bayramların kutlamaları ile oynanılması gibi uygulamalarla önemli bir mesafe almış ve son vuruşu bu darbe ile yapmıştır. Evet, bu milli eğitime yapılan bir darbedir.”

 

“ARTIK MİLLİ EĞİTİMİN YALNIZCA ADI MİLLİ OLACAKTIR”

“Yeni Türkiye’ye uyan ismi yeni ama aklı karanlık eciş-bücüşlerin milli eğitime entegre edilebilmesi için eğitim yöneticilerinin de yandaş olması gerekmektedir. İşte olayın tam açıklaması budur. Artık milli, Atatürkçü, Türkçeci, bayrakçı, vatansever müdür ve yağmurlara ihtiyaç kalmamıştır. Son torba yasa ile bu durum diğer memurlara da sirayet edecek ve bu vesile ile yeni Türkiye’nin gayri milli kadrosu kurulmuş olacaktır. 
Basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı.

 

(Haber Merkezi)