Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Candan, sağlık reformları, alt yapı ve personel ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmaların vatandaşların sağlık sektöründen duyduğu memnuniyeti arttırdığını açıkladı.

 

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, Asya Parlamenter Asamblesi Komisyonu Üyesi, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi, Türkiye-Gambiya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, büyük özveri ile gecesini gündüzüne katarak çalışan Türk hekimleri ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

 

YURT DIŞINDAN TEDAVİ İÇİN GELİNİYOR

Çağdaş ve sosyal devlet olmanın birinci şartının, tüm vatandaşların 24 saat eşit biçimde sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi olduğunu belirten Prof.Dr.Candan, “İnsanlara bu hizmeti sunmak için gerekli altyapıya, yeterli tıbbi donanıma, yeterli ve kaliteli insan gücüne sahip olmanız gerekmektedir. Yıllardır gerçekleştirdiğimiz sağlık reformları, altyapı çalışmaları ve personel ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmalarımız, insanlarımızın sağlık sektöründen duyduğu memnuniyeti artırmıştır” dedi.

 

“PAY SAHİBİ ÇALIŞANLARIMIZ VE DOKTORLARIMIZIN”

Geçmişte tedavi için yurt dışına giden vatandaşlar yerine artık yurt dışından hastaların ülkemize tedavi için geldiğini ifade eden Candan açıklamasında şunları söyledi: “Temelleri atılan şehir hastanelerinin tamamlanmasıyla da artık Türkiye sağlık turizminin bir merkezi haline gelecektir. Sağlıkta gerçekleşen bu atılımların, fiziki ortamların ve gelişmiş medikal malzemelerin katkısı olsa da bu başarıda en önemli pay sağlık çalışanlarımız, özellikle de doktorlarımızdır. Onlar; büyük özveri ile gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadırlar. Tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)