Kdz. Ereğli Kaymakamlığı gürültü kirliliği için açıklama yaparken, kentin tüm sokaklarında başta düğün konvoyları cirit atıyor.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, "05-06-12 Haziran 2010 tarihlerinde ilçemiz merkezinde bulunan aşağıda isimleri yazılı okullarda Milli Eğitim Bakanlığı  Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün Merkezi Sistem Sınavlarından Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sınavı yapılacaktır" uyarısını yaparak gürültü kirliliğine karşı kamuoyunu uyardı.
Kentte gürültü kirliliğinin kontrol edilemez olduğu bir süreçte, sınava girecek öğrencilerin bu kirlilikten etkilenmemesi için yapılan çağrının dışında da, toplumu geren bu kirlilik ile mücadele yapılması da bekleniyor. Ereğli'de düğün konvoyları ile cenaze konvoyları sık sık karşı karşıya gelerek hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor.
Kaymakam Ekşi'nin gürültü kirliliği ile ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:  
"Sınavlar öncesinde, 04-05-11 Haziran 2010 tarihlerinin gecesi tüm eğlence mekanları,düğün,nişan v.b. törenlerin,umuma açık yerlerin ses yayınlarını 23.00 itibariyle sona erdirmelerini,bu saatten itibaren gürültüye izin verilmeyeceğini,sınava girecek öğrencilerin sınav sırasında dikkatlerini dağıtarak,başarısızlığa yönlendirileceği düşüncesiyle 05-06-12 Haziran 2010 tarihlerinde sınav yapılacak aşağıda isimleri yazılı okullar civarında 09.00-12.30
saatleri arasında vatandaşların araçlarından korna ve siren çalmamaları,yüksek sesle müzik gibi cihazları kullanmamaları, inşaatlarında iş makinalarını çalıştırmamaları konularında belediyelerin belediye hoparlöründen, ilçemizdeki radyo ve televizyonların yayın aralarında sık sık anons yaparak, yazılı basın kuruluşlarının da gazetelerinde vatandaşlarımızın konuyla ilgili uyarılmaları açısından gerekli duyuruları yapmalarını önemle rica ederim."