Ramazan ayı dolayısıyla insanlar öncelik olarak evlerine gıda alışverişi yapıyor. Önümüzdeki Çarşamba günü Ramazan ayı başlıyor ve insanlar evlerinde bir takım hazırlıklara başladılar. Bunlardan biri de gıda alışverişi yapmak. Ramazan ayında en çok tüketilen temel gıda maddeleri et ürünlerinden sonra kuru bakliyat ve sebzeler yer alıyor.
MARKET PAZARA
ORANLA 2.5 TL PAHALI
Zonguldak Soğuksu Pazaryeri'nde yaptığımız araştırmaya göre, kuru bakliyatların fiyatları üç sene öncesinin fiyatlarından satılıyor. En çok satılan bakliyatların başında ise pirinç, makarna, bulgur, kuru kayısı, hurma satılırken, kahvaltılıklardan ise tereyağı ve peynir çeşitlerinin satıldığı belirtildi. Pazaryerinde kuru kumanya satışı yapan pazarcılar, fiyatların çok uygun olduğu halde insanların marketler zincirlerinden alışveriş yaptıklarını belirttiler. Marketler ve pazaryeri fiyatları arasında kıyaslama yapıldığında ise, marketler, pazara oranla 1-2.5 TL daha pahalı. 

KÖYLÜ PAZARI DAHA KALABALIK
Sebze fiyatlarına baktığımızda ise, sebzeler 50 kuruş ile 2 TL arasında değişiyor. Pazarcıya göre, fiyatlar çok uygun olduğu halde vatandaşın pazara rağbeti az. Pazarcılar, sebzeyi üreten köylünün tamamen zararda olduğunu söylerken, tüketicinin de karda olduğunu söylüyor.
Ayrıca Türkiye'nin en ucuz pazarının Zonguldak pazarı olduğunu söylüyorlar. Sebze tezgahlarında hiçbir ithal ürünün olmadığı halde vatandaş marketleri tercih ediyor. Pazarcılar, marketlerin işlerini bitirdiğini söylüyor. Pazarcıların tamamının ortak fikri ise, insanların etikete daha çok önem verdiği... Pazaryerinde gözlemlediğimiz bir başka bir şey ise, hal sebzecisine göre köylü pazarı daha kalabalık.