AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, yaptığı yazılı açıklama ile 18 Mart Çanakkale Zaferini kutlayarak şehitleri saygı ile andığını belirtti.

Candan, Vatanımızın her bölgesinden, kökeni ne olursa olsun, çoğu çocuk denebilecek yaşta Mehmet'ler, Mehmet'cikler, vatanları için şehit veya gazi olmuşlar, bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır dedi.

Açıklama şu şekilde:

Bundan tam 97 yıl önce Çanakkale'de, hem bizim için hem de dünya için bir dönüm noktası olmuştur. Tarihe gömülemeyecek bu milletin evlatları, dünya var oldukça unutulmayacak bir kahramanlık örneği göstererek, Çanakkale Zaferi gibi çok zor şartlarda elde edilmiş bir zaferi ulusumuza yaşatmışlardır. Böyle şanlı bir zaferin örneğine tarihte rastlamak çok mümkün değildir.

Vatanımızın her bölgesinden, kökeni ne olursa olsun, çoğu çocuk denebilecek yaşta Mehmet'ler, Mehmet'cikler, vatanları için şehit veya gazi olmuşlar, bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır.

Bu zafer, bu cennet vatanın daima Milletimizin olacağının, ebediyen hür ve bağımsız yaşayacağının da ispatı olmuştur. Bu zafer Milletimizin ne kadar büyük bir Millet olduğunun da ispatıdır.

Milletimizin yüzyıllardır ayakta durmasını sağlayan güç, Seyit Ali Onbaşı'nın sergilediği güçtür, maneviyatımızdır. Bunu tam anlamadan, Çanakkale'deki destanı bilmeden, bu milletin gücünü ve yapabileceklerini de bilemeyiz.

Gençlerimize Çanakkale'de ölmeyi emreden Mustafa Kemal'i ve bu emre tereddüt göstermeden itaat edenleri; öleceklerini bile bile, çarpışan askerlerimizi iyi anlatmalıyız. Bunu anlatabilirsek İstiklal Savaşımızı da nasıl kazandığımızı kolay anlatırız. Bu sayede büyük zaferler kazanan bir milletin evlatları olduklarını kavramalarını sağlarız. Günümüzde Milletimizin içine nifak sokmaya çalışanlar, tarihin en büyük savaşlarından birinin yapıldığı bu topraklarda, ülkemizin her yerinden gelen ve yan yana yatan şehitlerimizi tekrar ansınlar, anlasınlar ki ebediyen milletimizi yıpratamayacaklarını bilsinler. Bizler her zaman atalarımızdan ve bizlere kanlarıyla canlarıyla vatan toprağı armağan eden şehitlerimizden güç ve kuvvet alıyoruz. İlelebet var olacağız ve ilelebet şehitlerimizi minnetle, sevgiyle, saygıyla anacağız.

Bu vesile ile Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümünü ve Şehitler Gününüzü kutluyor, bu topraklar için canlarını vermiş tüm şehit ve gazilerimizi tekrar, rahmetle, minnetle, saygıyla, gururla anıyorum.