İstanbul Ticaret Odası (İTO) Genel Sekreter Yardımcısı, İşadamı ve Siyaset Doktoru Ahmet Naci Helvacı ile Mülkiye Müfettişi Adil Kır ve Afyon’lu işadamı Tahir Kırıkkulak, AKP milletvekili adayı Ercan Candan’a destek vermek amacıyla Kdz. Ereğli’ye geldiler.Ercan Candan’a psikolojik destek vermek amacıyla Ereğli’ye geldiklerini söyleyen Helvacı, Ercan Candan’ın profesörlük cübbesinin hakkını veren ve tulumu da giyip ‘Ben ustayım’ diyebilen, işinin ehli ve başarılı bir insan olduğunu ifade ederek, Candan’ın Zonguldak için büyük bir şans olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Konuyla ilgili olarak AKP’den yapılan açıklama şöyle:

 

HALKIN OYU ÇALINAMAZ

İTO Genel Sekreter Yardımcısı Helvacı, CHP Adayı Mehmet Haberal’ı kastederek, halen davasının ve soruşturmasının devam eden bir insanın Zonguldak’tan aday gösterilmesine Zonguldak halkının nasıl tepki vereceğini merak ettiğini söyledi ve, “Zonguldak insanının oyunun çalınamayacağını biliyorum” dedi.

 

CANDAN’DAN TEŞEKKÜR

Ak Parti Milletvekili adayı Prof. Dr. Ercan Candan da Helvacı, kır ve Kırıkkulak için ‘Kadim dostlarım’ dedi ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Candan, İTO Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin çok yoğun bir görev olduğunu bildiğini, bu yoğunluk arasında kendisini ziyaret ettiği için Helvacıya ayrıca teşekkür ederken, “Biz kendisinden Ereğli’de de faydalanacağımızı umuyorum” dedi.