Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, bir gazetecinin, "Ereğli Belediyesi mülkiyetindeki işyerlerinin kiralarına yüzde otuz-kırk oranında zam yapıldı. Bu konuyla ilgili size bir talep geldi mi, bu konuda bir girişiminiz olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

 

"SORARIM NEDEN YAPTIĞINI"

Tetiker, ilçenin bu kadar dibe vurmuş durumda iken söz konusu zammın yapılması durumunda insanların sıkıntı çekeceğini hatırlatarak şunları söyledi: "Ereğli'de herkes kaçak güreşir. Bu arkadaşlar, benim kardeşlerim, dostlarım. Burası küçük yer. Hüseyin Uysal bizim ulaşamadığımız adam değil çağırsak gelir. İyi niyetli bir insan ama neye istinaden, tek taraflı dinlemek istemedim. Uysal'ı da dinlemek istedim. Biz de 2 satır yazı yazıverin TSO'nun elinde belge olsun böylelikle bu sorun ortada kalmaz dedik. İlk fırsatta beraber olduğumuz bir ortamda Uysal'a sorarım neden yaptığını? Sorarım,  büyük zamlar, rahatsız edicidir. Zamanlama önemli burada. Karadeniz Ereğli bu kadar dibe vurmuş durumda insanlara siz bunu reva görürseniz bu insanlar sıkıntı çeker"

 

"BAŞLANGIÇTA MEYDANI BOŞ BULMUŞ"

İlçede hareketliliği sağlamak adına Erdemir kapılarını sabırla açmaya çalıştıklarını da konuşmasında sürdüren Tetiker, "Sabırla geliyoruz. Bu Erdemir kapılarını açmak mücadele ile oluyor, zor ulaşıyorsunuz insanlara. Direndiler belki de terbiye etmeye çalıştılar bunlar da olabilir. Başlangıçta da meydanı boş bulmuş. İşçinin cebinden parasının yarısının alındığını görüp de kimsenin sesi çıkmamıştı" sözleri ile konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)