MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Perşembe beldesinde köyleri gezdi vatandaşlar ile görüşüp destek istedi.

MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Çaycuma’ya bağlı Perşembe beldesinde; İhsanoğlu, Serdaroğlu, Güzeloğlu, Torlaklar ve Durmuşoğ lu köylerini gezerek, vatandaşlardan 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde destek istedi. Köylülerle tek tek ilgilenen Yılmaz, köydeki vatandaşlarla toplanarak, yapacakları çalışmalar ve projeleri anlattı. Kendisinin büyük Zonguldak’ın çocuğu olduğunu hatırlatan Yılmaz, tekrar büyük Zonguldak için yola çıktıklarını söyledi. Batı Karadeniz Kalkınma Projesi’nden de bahseden Yılmaz, “Türk ekonomisinde düne kadar önemli bir yer işgal eden Zonguldak'ın bundan sonra da Türk ekonomisinde gerekli aktivasyonu sağlayarak önemli bir yer tutması için mücadele etmeye kararlı bir şekilde yola çıktık. Batı Karadeniz Bölgesi'nin geçmiş dönemde uygulamaya sokmaya çalıştığım ve bugün Sanayi Bakanlığı'nın arşivlerinde bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Projesi'nin tekrar canlandırılması için mücadele edeceğim” dedi.

“HAS ÇOCUĞUYUM”

Zonguldak’ın has çocuğu olduğunu kaydeden Yılmaz, “Buranın has adamıyım. O kendisini 'Zonguldaklıyım' zannedenlerden daha çok Zonguldaklıyım. Ben bir Türk milliyetçisiyim” diye konuştu. Zonguldak’ın bazı şeyleri tahlil etmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Sizlerle kucaklaşmak için geldim. Gönlümüzü açtık, gönlünüze yerleşmek istiyoruz. Zonguldak’ın bu bölgenin bazı şeyleri iyice tahlil ve tespit etmesi lazım. Bir ülkede kalkınmışlığın şartı aradaki gelir dağılımının farkını ortadan kaldırmakla geçer. 12 Haziran günü bu güne kadar şu veya bu şekilde mücadele etmiş, arkadaşlarımızın bu mücadelesini ya deva-mını ya da ülkemizin üzerinde oynan oyunlara karşı, ya yeniden Kurtuluş Savaşı veya Kurtuluş Destanını yazma noktasına geleceğiz ya da ülkemizin geleceğinde karar aşamasında söz sahibi olacağız. Onun için bu seçimler çok önemli. Biz mücadelemizin her safhasında, her aşamasında bugüne kadar hayatında hiç kırığı olmamış bir kardeşinizim” dedi.

HİLAL KARTI TANITTI

Yılmaz, MHP iktidarında yapılacak olan projelerden de bahsetti. Hilal Kart’ı tanıtan Yılmaz, her yoksul aileye Hilal Kart vereceklerini belirterek, herkesin Hilal Kart’la alışveriş yapacağını söyledi. Türkiye’de yoksul insanın kalmayacağını kaydeden Yılmaz, “Biz sizlere bir Hilal Kart vereceğiz. her şeyinizi bu Hilal Kart ile alacaksınız. Bunu devlet karşılayacak. Devlet buna parayı yatıracak siz gidip harcayacaksınız. Hilal Kart’ları sadece yaşadığınız bölgedeki esnafta kullanabileceksiniz. Böylelikle küçük esnafta gelir sağlamış olacak. Küçük esnaf kaybolmayacak, kepenk kapatmayacak. Büyük alışverişlerin gölgesinde ezilmeyecekler” dedi.

EMEKLİLER UNUTULMADI

Yılmaz, emekli vatandaşlara artı bir maaş verileceğini söyledi. Eylül ayında emekli vatandaşlara artı bir maaş vereceklerini belirten Yılmaz, “Farklı emekli aylıkları uygulaması intibak yapılarak mağduriyetler giderilecek. Emekli aylıklarındaki artışlar, hayat standardı göz önüne alınarak, özel endeksle hesaplanacak. Emeklilere her yıl Eylül ayında bir maaş ‘kışa hazırlık yardımı’ yapılacak” dedi.