Göreve geldikten sonra önemli kararlar alan ve çalışmaları ile bölge halkının takdirini toplayan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçede yaşanan trafik sorununu radikal kararlar alarak çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

 

 

“Pazaryerini düzenleyeceğiz yeni belediye hizmet binası ile çarşının dışarısına çıkaracağız. Çaycuma’nın tarihi çarşısını yaya bölgesi yapacağız ve belirli saatlerde araçlar giremeyecek. Ulaşım nasıl olacak işte asıl problem burada. Bizim şehirlerimiz var ama şehirlerin içerisinde şehir içi ulaşım yok, o yüzden biz şehir değil büyükçe bir köyüz aslında”

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından düzenlenen panelde gurbetçilerin sorularını da yanıtladı. Çaycuma’da belediye hizmet binası olmak üzere yeni projelere imza atmak için alt yapı çalışmaları sürdürdüklerini belirten Kantarcı, otopark sorununu mutlaka çözüme kavuşturacaklarına vurgu yaptı.

 

“İŞGALDEN KURTARACAĞIZ”

Şehirlerin arabaların işgali altında olduğuna dikkati çeken Kantarcı’nın açıklamaları şu şekilde: “Yayalara hayat yok arabalar her yerde. Araçların işgalinden şehirlerimizi kurtarmak zorundayız. Çaycuma 26 bin nüfuslu bir ilçe. Sorunları Ereğli ve Zonguldak kadar değil, güzel bir coğrafya ama ciddi anlamda bir otopark sorunu var. Geçmiş ile ilgili konuşmak istemiyorum biz de bunun üzerine göreve gelir gelmez radikal bir şekilde gitmeye çalışıyoruz. Şehirleri arabaların işgalinden kesinlikle kurtaracağız, bundan hiçbir şekilde dönüş yok.

 

“ANA BULVARLAR ELE ALINDI”

Çaycuma’daki ana bulvarları ele aldık, bazı yerler park yerlerine dönüştürüldü. Bu alanları yaya ve bisiklet yoluna çevireceğiz. Yollarda kurulan bir Pazar var. O günlerde Çaycuma’ya girmek çıkmak imkansız. Çaycuma’nın girişinde bir tane köprü var yanına gereksiz ikincisi de yapıldı aynı Zonguldak gibi tek yerden girilen çıkılan bir ilçe haline dönüştürüldü oysa Çaycuma coğrafya olarak çok müsait. Biz şehirsel fonksiyonları da düzene sokacağız.

 

“TARİHİ ÇARŞI YAYA BÖLGESİ OLACAK”

Pazaryerini düzenleyeceğiz şehrin içerisinden çıkaracağız, belediyenin inşaatına başlıyoruz o da çarşıya çıkacağız. Biz Çaycuma’nın tarihi çarşısını yaya bölgesi yapacağız. Oranın içerisine belli saatler içerisinde araç girmeyecek. Ulaşım nasıl olacak işte asıl problem burada. Bizim şehirlerimiz var ama şehirlerin içerisinde şehir içi ulaşım yok, o yüzden biz şehir değil büyükçe bir köyüz aslında. Zonguldak’ta aynı durumda. Ulaşım bir zincirdir. Çaycuma’nın her girişinde minibüs durakları var ama bu minibüs durakları arasında bir bağ yok. Pazaryerine bu minibüsleri alacağız”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)