Kdz.Ereğli'de, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nca (ETSO), üyelere iftar yemeği verildi.  ETSO Başkanı Yaşar Tetiker, Gülüç beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirilen iftarda, konuşma yapmak için çıktığı kürsüde, Kanada’da bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun telefonda konuşacağını söyledi.  Üyelere seslenen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyüme yolunda olduğunu belirterek şöyle dedi:

 

YÜZDE 5 BÜYÜDÜK

“Ülkemizde referandum sürecinden sonraya baktığımızda, inşallah önümüzde seçimsiz 2 yılımız var. Bu da ekonomi yoğunluğuna odaklanmak için büyük bir fırsat. Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5’lik büyüme aslında büyük bir başarı. Yalnız bu büyüme sürecini sürdürmemiz lazım. İş dünyası olarak birçok talebimiz Hükümet tarafından hayata geçirildi. Bundan sonraki süreçte de iş dünyası olarak taleplerimizin hayata geçmesi için hep beraber çalışacağız.”

 


TETİKER, ÇAĞRIDA BULUNDU

Tetiker ise konuşmasında ‘birlik’ vurgusu yaptı, ‘beraberlik’ çağrısında bulundu. Tetiker, şu sözlerle konuştu:

“Temelinde insanlık hayatının en fazla zorlandığı sıkıntı çektiği devrelere baktığında birlik ve beraberliğin kaybettiği dönemlerde görürsünüz. Bu da en fazla Osmanlı Devleti’nde görürsünüz. Parçalanmasının nedenlerinden en büyüğü birlik ve beraberliğinin bozulmasıdır. İnşallah biz şu birlikteliğimizi bir prodüksiyon olarak Karadeniz Ereğli’mizde de gerçekleştirdiğimiz zaman çözemeyeceğimiz sorun, muhatap alamayacağımız hiçbir adam kalmayacaktır.”

Tetiker, kamuoyunda çıkan ‘ilçede 40 bin icra dosyası var’ şeklinde bazı haberlerin, kendilerini yıpratmak için ortaya atılan uydurma haberler olduğunu sözlerine ekledi.

 

-KATILIM-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın önceden belli olan programı nedeniyle katılamadığı davete Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Camgöz, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, TOBB Daire Başkanı Hasan Erbay, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Tat Metal AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu, Çınar Boru AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çınar, Özdemir Boru Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir ile muhtarlar, eski-yeni siyasiler, oda başkanları, işadamları ve üyeler katıldı.