Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde yollarda tuzlama çalışması başlatan belediye ekipleri, erimeye başlayan karları da suyla temizliyor.
Sibirya soğuklarının yaşandığı Zonguldak'ta buzlanmayı engellemek ve asfaltın zarar görmesini önlemek için Kozlu Belediyesi ekipleri, yoğun çalışma başlattı. Merkez ve mahallelerdeki yolları önce tuzlayan belediye ekiplerinin ardından itfaiye ekipleri gezerek, erimeye başlayan karları temizliyor. Karla mücadele hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Beldedeki yolların yüzde 97'si ulaşıma açıldı. Tüm hızıyla karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor. Havalar çok soğuk olduğu için yeterli olmuyor. Karlar erimeye başlayınca, itfaiye ekiplerimiz tarafından yollar yıkanıyor, temizleniyor. Bu şekilde hemde asfaltların fazla zarar görmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.
Yılmaz, kar ve buzlanma nedeniyle hastaların mağdur olmaması için gerekli önlemlerin de alındığını, bir kaç gün içerisinde ise 8-10 ton tuz tüketildiğini ifade etti.