C vitaminlerinin faydası saymakla bitmeyecek kadar fazla olan önemli bir besin ögesidir.

Uzmanlar, C vitamininin en güvenli ve vücut için en faydalı besinlerden biri olduğunu belirtmişlerdir. C vitamininin faydaları arasında;

• Bağışıklık sistemini güçlendirmek,

• Kardiyovasküler hastalıklara,

• Doğum öncesi sağlık sorunlarına,

• Göz hastalıklarına,

• Cilt kırışıklıklarına karşı koruma sağlamak yer almaktadır.

C Vitaminler Ne İşe Yarar?

Vücut doğal olarak üretmediği için C vitaminler dışarıdaki besin ögelerinden ya da kapsüller şeklinde alınmalıdır. İnsan vücudunda az miktarda C vitamini bulunan biri ile daha fazla C vitamini bulunan biri karşılaştırdığında az olanda daha fazla felç riski görülmektedir.

Vitamin takviyeleri düzenli ve belirli miktarlarda kullanıldığı sürece oldukça güvenli ve sağlıklıdır. C vitamini eksikliği konulan kişilerde özellikle ek olarak kullanılmasında fayda vardır. C vitaminler, kapsüller, sakızlar, suya atılan tozlar olmak üzere birçok farklı şekilde dışarıdan temin edilebilmektedir.

C Vitaminler Nelerdir?

C vitaminleri turunçgillerde yüksek miktarda bulunur. Yetişkin bir bireyin günlük 82-120 mg C vitaminleri alması gerektiğini düşünürseniz ortalama bir portakalda 90, portakal suyunda 97 mg vitamin bulunur. Aynı şekilde kırmızıbiberdeki C vitamin oranı da 95 mg olup yüksek bir değere sahiptir. Kırmızıbiber, yeşilbiber, haşlanmış brokoli, çilek, kavun da C vitaminlerine örnek olarak verilebilir.

Hazır gıdalar yetersiz olduğu zaman destek vitaminlere ihtiyaç duyulduğu zaman C vitamin takviyeleri kullanılabilir. Her ne kadar güvenli olsalar da gereğinden fazla vitamin kullanımı zararlıdır. Özellikle diyabet sorunu olanlar bu alanda dikkatli olmalıdır. Fazla kullanım kalp sorunları yaratabilmektedir.

Vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri olan C vitaminler, kararında ve düzenli olarak tüketildiği zaman insan sağlığına oldukça önemli katkılar sağlamaktadır. Dilerseniz besinlerden dilerseniz de takviye şeklinde tüketebilirsiniz. Siteyi inceleyerek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Detaylar için; https://www.recete.com/c-vitaminleri/