Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, peş peşe gelen şehit haberleri nedeniyle bir mesaj yayınlayarak “Bölücü örgütün, toplumda kendilerine karşı kin ve nefreti artırmaktan başka hiçbir işe yaramayan eylemleri, boşunadır” dedi.

Kantarcı mesajında şu ifadeler yer verdi:

“İlimiz Gökçebey ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Burak Saraçlı’nın Şırnak’ta, komşu ilimiz Bartın nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Sinan Oruç’unsa Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olduğu haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Peş peşe gelen şehit haberleri içimde derin acı yarattı. Şunu herkes bilmelidir ki, şiddete dayalı yöntemlerle hiç kimse amacına ulaşamaz. Gencecik fidanların cansız bedenleri üzerinde, hiçbir yüce amaç, inşa edilemez. Bölücü örgütün, toplumda kendilerine karşı kin ve nefreti artırmaktan başka hiçbir işe yaramayan eylemleri, bu yüzden, boşunadır.

Her zamankinden daha çok birliğe sağduyuya sahip olmamız gereken bu dönemde böylesi acıların artık bitmesini istiyoruz. Akan kan, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü esas alan bir çözümle artık son bulmalıdır. Daha fazla şehit haberi duymaya tahammülümüz yoktur. Bu duygularla aziz şehitlerimiz Burak Saraçlı ve Sinan Oruç’a Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum.”