Alaplı Kaymakam'ı Aydın Memük,  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden fındık toplamak için ilçeye gelen işçiler tarafından dere yataklarına kurulan çadır kentlerin güvenli olmadığını belirterek, çadırların kaldırılarak daha güvenli bölgelere taşınacağını söyledi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve Zonguldak İl Afet ve Acil Kurtarma Müdürü Ahmet Güngör tarafından Ömerli Köyü mevkiinde kurulan çadır kentin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinden fındık toplamak için ilçeye gelen işçiler tarafından kurulan çadır kentlerin dere yataklarına yakın bir konumda olduğunu kendilerinin bilgisi dahilinde olmadığını belirten Memük şöyle dedi:
"İlçemizde fındık işçileri tarafından dere yataklarında bilgimiz dışında, müsaadesiz bir şekilde Ömerli köyünde kurulan çadır kentler olabilecek sel felaketine karşı güvenli ortamda bulunmamaktadır. Can ve mal güvenliği açısından bu çadırların bu bölgeden daha güvenli bir bölge olan, Çamlıbel altı bölgesine taşınacaktır. Burada alt yapı kurma şansımız yok. Olası sel felaketlerine yol açılabilecek dere yataklarında sizlerin konaklamasına müsaade edilemez, elektrik, su, banyo ve tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir ortamı, Çamlıbel altı mevkiinde hazırladık, oraya taşınmanız gerekiyor, burada bizleri yardımcı olun ve oraya taşının, konakladığınız arazi zaten özel mülkiyet, biz sizlerin sağlıklı bir ortamda kalmanızı istiyoruz. İki bin kişinin barınabileceği alt yapı Çamlıbel altında kuruldu,  bu günden taşınmaya başlamanızı istiyoruz, sizlerin sağlığı için, bizlere yardımcı olmanızı özellikle istiyor ve işi zora sokmadan sizleri sağlıklı alana almak istiyoruz."
Zonguldak İl Acil ve Kurtarma Müdürü Ahmet Güngör'de çadır kentteki işçilere yaptığı konuşmada" Bir haftadır İl Müdürlüğümüze bağlı arkadaşlarımız, çadır kurmak için çalışıyor.  Büyük bir alanda iki bin kişinin barınabileceği ortam hazırlandı. 
Sizlerin bu alana taşınmanız gerekiyor. Biz her türlü doğal afetten sizleri korumak için çalışıyoruz. Bu kaldığınız bölge güvenli değil, zaten yerleşim olarak ta izin verilen bir yer değil, Çamlıbel altı güvenli bir yer, sizlerden işimizi kolaylaştırmanızı bekliyoruz" dedi.