Çağdaş Halk Sanatları Araştırma Derneği (Çağdaş HASAD), önceki akşam Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda "Biraz Ondan, Biraz Bundan" isimli etkinlik gerçekleştirdi.
Dernek üyelerinin halk oyunları oynadığı, mini konserler verip, şiirler söylediği etkinlik öncesinde konuşan Çağdaş HASAD Başkanı Atilla Kaya, derneğin tarihsel süreci ve misyonu hakkında şunları söyledi:

"12 EYLÜL'ÜN SİSLİ
GÜNLERİNDE NAZIM'I ANDIK"
"Derneğimiz 1989 yılında tüm insanlığın evrensel değerlerine sahip çıkma iddiasıyla taraf tutarak yola çıktı. Derneğimiz her zaman taraflıdır. Dünden öyle veya böyle ayakta durarak, amacından ödün vermeden bugüne gelmiş ve sizlerin bu desteğiyle de geleceğe yol alacaktır. Derneğimiz imkanları ölçüsünde her zaman amatörce ve yerel sanatçı duruşuyla ülkenin ve kentimizin konjonktürel durumundan hep bir adım önde bulunma çabası içinde bulundu. 12 Eylül'ün sisli havasında Nazım Hikmet'i andık. Şimdi ise bakıyoruz ki, en başta devlet büyüklerimiz olmak üzere, kaba tabirle büyük şairimiz kapanın elinde kalıyor."
Konuşmanın ardından Afyon-Dinar ve Trabzon Akçaabat yöresi halk oyunları oynandı. Ardından minik Çağdaş HASAD üyeleri, Nazım Hikmet şiirleri okudu. Miniklerin sahneye çıktığı çıkmasıyla, veliler duydu dolu anlar yaşadı.