Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Aynur Öner, 61 lise,58 üniversite öğrencisine burs  imkanı sağladıklarına vurgu yaptığı açıklamasında kamuoyuna seslenerek “Bir ışık da siz yakın!” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD), Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden; ülkenin "çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması" ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimi ile, gönüllülük esasıyla çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Aynur Öner, görüşlerini ve çağrısını şöyle ifade etti:

“Çağdaşlık anlayışımız;

Ulusal ve evrensel değerleri içselleştirmiş, laikliğe, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan,eleştiriye açık, üretenin ve kamunun yararlarını gözeten bir anlayıştır.

 Değerlerimiz;

- Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık,

-Demokrasi kültürü ve lâiklik,

-Hukukun üstünlüğü,

-Dürüstlük-güvenilirlik

-Çevre bilinci

- Emeğe saygıdır.

Prof. Dr. Türkan SAYLAN, “Eğer bir yerlerde bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur.Işıyacaksın!

Ölüme saniyeler kalmış olsa bile...” demiştir.

Bu bağlamda, Derneğimiz, Genel Merkez ve 110 şubesi ile birlikte başarılı ve maddi olanakları yetersiz, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs vermektedir. ÇYDD,1997-1998 yılında Siirt'te 17 kız öğrenciye burs

vererek proje başlatmış, 2019 yılı itibariyle bu sayı 76 bin öğrenciye ulaşmıştır.

Efsanevi Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan'ın

hayali, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in

hedefi,  bu sayılı 100 bine çıkarmaktır.

Bu önemli görevi, bir STK olarak tamamen hayırsever ve gönüllü halkımızın destekleri ile gerçekleştirmekteyiz.

Ortaöğretim, lise ve  üniversite öğrencilerine vereceğiniz her destek başarılı ve maddi olanakları yetersiz öğrencilere bir umut ve tahsil hayatlarının devam ettirip çağdaş topluma ulaşma yolunda bir adım olacaktır.

Ayrıca, şubemiz yönetim kurulu ve üyeleri, burs verdiğimiz gençler ile iletişim halinde olup, gençlerin sosyal sorumluluk projelerine de destek vermektedir.

2018-2019 Eğitim, öğretim döneminde Kdz. Ereğli ÇYDD şubesi olarak 61 lise,58 üniversite öğrencisine burs  imkanı sağladık.2019 yılında mezunlarımız (biri İngilizce Tıp fakültesi) 3 tıp fakültesi, hukuk fakültesi, işletme fakültesi, eğitim fakültesi, bankacılık ve aşçılık yüksek okulunu kazanarak bizleri gururlandırmıştır.

Burs ödemelerimiz Eylül ve Haziran ayları arasında

Haziran dahil 10 aydır. İlçemiz halkının duyarlılığına inandığımız için, "BİR IŞIK

DA SİZ YAKIN" proje ve sloganımızla, sizleri de bir ışık yakmaya, öğrencilere ışık olamaya, davet ediyoruz.”