Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Mühendisler Derneği’nde düzenlenen kahvaltıda derneğin üyeleri, gönüllüleri ve destekçileri buluştu. Etkinliğin amacıyla ilgili bir konuşma yapan  Kdz. Ereğli Şube Başkanı Hakime Tunçer, şube olarak kişi başı 150 Tl olmak üzere  59 üniversite öğrencisine burs verdikleri belirtti.
Hakime Tunçer,  belediyenin kendilerine tahsis ettiği Cumhuriyet Halk Evinde Korubaşı, Uzun Mehmet, Sarıkorkmaz, Güldere, Murtaza mahalle sakinlerinin çocuklarına yönelik birlikte kitap okuma programı başlattıklarını belirterek “fakültede okuyan öğretmen adayı çocuklarımız tarafından ders çalışmalarında ve etüt saatinde Fen bilgisi, Türkçe, Matematik derslerinde yardımcı olunacak bu mahallelerde oturan kadınlarımıza yönelik beceri geliştirme kursları (tel kırma, tel sarma, elpek bezi)işlemeciliği gibi kursların yanı sıra kadın sağlığı ve ergenlik konularında uzmanlarımız tarafından bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.
2011-2012 eğitim döneminde daha çok öğrenciye ulaşmak en büyük hedefimiz bunları başarabilmemiz için sevgili Ereğli halkının desteğine ihtiyacımız var. Duyarlı halkımızın maddi manevi desteğini bizden esirgemeyeceğine inanıyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarım gönüllü çağdaş yaşamlıların katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Hakime Tunçer son dönemde yapılan hizmetlerden bazılarını şöyle sıraladı: 2010-2011 döneminde 59 üniversite öğrencisine burs verildi. 135 kardelen kızımızın eğitimine katkı verdi. 3 köy okuluna kitap bağışı yapıldı. 1 köy okulunun kalorifer sistemi Erdemir sponsorluğunda yapıldı. 1 okula mikroskop ve anasınıfına oyuncaklar alındı. 3. Anıt Kabir buluşmasına 1 otobüs öğrenci götürüldü 5 öğrenci Çanakkale buluşmasına gönderildi
15. yıldönümü tüm üyelerle yemekli kutlandı.
Danone ve Neva Özdamar’ın arkadaşlarının sponsorluğunda 2 anasınıfı donandı. Doğu da 2 ilköğretim okuluna ansiklopedi ve kitap bağışı yapıldı.