16 Haziran 2000 yılında kansere yenik düşen Öğretmen Sabriye Çağırıcı ölümünün 11. yılında. Kendisi gibi kanser hastalığından kurtulamayarak 6 Haziran 2011 ‘de toprağa verilen eşi Hüseyin Çağırıcı ile birlikte mezarı başında anılacak.

 

 

Manisa Akhisar TÖB-DER'in Şube Başkanı, Eğit-Der Kdz. Ereğli kurucusu, CHP Kdz. Ereğli Örgütü kurucu yönetim kurulu üyelerinden, Kdz. Ereğli İnsan Hakları Derneği kurucularından, Kdz. Ereğli'deki Eğit-Sen ve Eğitim-Sen'in kuruluşlarında önemli görevler üstlenen, "Kanserli ve bir devrimcinin günlüğü" ve "Oğluma mektuplar" isimli kitapların yazarı Sabriciye Çağrıcı her yıl 16 Haziran tarihinde saat 18.00’de anılıyor. Kdz. Ereğli’nin eski Milli Eğitim Müdürleri’nden olan eşi Hüseyin Çağırıcı da yaklaşık 2 yıl önce kansere yakalanmış ve tedavisi İstanbul’da devam ederken 16 Haziran 2011’de yapılacak anma törenine katılacağını gazetemize açıklamıştı. Hüseyin Çağırıcı anma törenine katılamadı 6 Haziran’da yaşama veda edip toprağa verildiği için.

Şimdi yan yana yatıyorlar Sabriye-Hüseyin Çağırıcı Kdz. Ereğli Şehir Mezarlığı’nda. Bu yiğit iki insan 16 Haziran 2011’de ilk kez birlikte anılacak dostları tarafından mezarlarında.

Kdz. Ereğli Şehir Mezarlığı’ndaki tören saat 18.00’de gerçekleştirilecek. Dostları yine her zaman olduğu gibi mezarları başında selamlaşacaklar Çağırıcı çifti ile.