AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğl’nun, Zonguldak Valiliği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Kozlu Kaymakamlığı ve AK Parti Zonguldak İl ve Merkez İlçe başkanlıklarını ziyaret ederek istişarelerde bulunduğu şöyle bildirildi:

 



Milletvekili Çaturoğlu’nun bürosundan yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi. “Geçen hafta Zonguldak Valisi Ahmet Çınarı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş’ı ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu her iki ziyarette de istişarelerde bulundu, ardından Kozlu Kaymakamlığının yeni binaya taşınması nedeniyle Kozlu Kaymakamı Sayın Ahmet Karakaya’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Çaturoğlu daha sonra İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Zeki Tosun ve İl Başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Ardından Merkez ilçe Başkanlığına atanan Mustafa Çağlayan’ı ziyaret etti ve Çağlayana hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve başarılar diledi.

 



Milletvekili Çaturoğlu ziyaretlerin ardından Cumartesi günü Zonguldak’ta düzenlenen Kudüs mitingine katıldı ve Kudüs'ün İslam’ın ilk kıblesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; "Hepinizin bildiği üzere bizim İslam dünyasının ümmetin kırmızı çizgisi olan Kudüs üzerine oyunlar tezgahlar yapılıyor. En son ABD Başkanı Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan bir karara imza attı. Aslında bu yeni bir hadise değil. Çok eskiden beri İsrail ve İsrail'le ilişkisi olan küresel güçler bunun peşindeydi. Şunun bilinmesini istiyoruz ki Kudüs İslam’ın ilk kıblesidir. Sadece İslam’ın değil üç semavi dinin ortak değerlerinin noktasıdır. Yahudiliğin, Hristiyanlığın ve İslamiyet'in ortak değerlerini barındıran bir yerdir Kudüs, geçmişte uğruna çok büyük savaşlar verdiğimiz Kudüs bugün sıkıntılar içesindedir. İnşallah bu hadise ümmetin İslam birliği üzerinde ittifak kurmasına sebep olacaktır. Her şer de bir hayır her hayırda bir şer vardır sözünün gereği bunun hayırlara vesile olacağına inancımız tamdır.”