Zonguldak'ın en eski yerleşim yerlerinden olan Çağlı Köyü’nün “3.Piknik Şenliği”, önceki gün köy meydanında yapıldı. Şenliğe, Kanal-7 Televizyonu’nda yayımlanan “Diyar Diyar” programının sunucusu İkbal Gürpınar, Araştırmacı-Yazar Kadir Tuncer, Şenlik Ağası Mustafa Hamut ve köy halkı katıldı.  

Çağlı Köyü Şenlik Tertip Komitesi’nden Sinan Gebedek ve Serkan Hamut’un imkanları ile bu sene 3’üncüsü düzenlenen şenliğe, Kanal-7'nin sunucularından İkbal Gürpınar da katılarak “Diyar Diyar” adlı programında yayınlanmak için çekimler yaptı.

İkbal Gürpınar, köy meydanında toplanan kadınlar ile röportaj yaparak, Çağlı Köyü’ne has serme ekmek, çizleme ekmek ve goce çorbasını tanıttılar.

Şenlikte, yoğurt yeme, halat çekme, sandalye kapma, en güzel şarkı söyleme ve Deniz- Karadeniz yarışmaları yapıldı.

Çağlı Köyü’nün dört mevsimini oluşturan çerçeveli fotoğrafı açık artırmayla geçen senenin şenlik ağası Mustafa Hamut 260 TL vererek aldı ve yeniden şenlik ağası oldu.

Yarışmaların ardından şenliğin yapılmasına katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri verildi. Şenliğin Tertip Komitesi sorumluluğunu üstlenen Sinan Gebedek, etkinliği her yıl yaz aylarında sürdüreceklerini kaydetti.

Program, 14 Ağustos 2010 Cumartesi akşamı saat 21.00’de Kanal-7 ekranlarında yayımlanacak.