Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Çağlı Köyü Kır Şenliği'nin ikincisi, bu 19 Temmuz 2009 Pazar günü yapılacak. Bu yıl Şenlik Komitesi Başkanı, Terminal Taksi esnaflarından Serkan Hamut olurken, geçen yıl bu görevi yürüten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sinan Gebedek, organizasyonla ilgili işleri üstlendi.
Gazetemize konuşan şenlik komitesi üyeleri şunları söylediler:
"Geçen yıl yaptığımız şenlikte, ilk olmasından dolayı bazı eksiklerimiz vardı ve bunları gördük.
Bu sene inşallah daha organize bir programla konuklarımızın karşısına çıkacağız. Şenliğimizin akıllarda uzun süre kalması için değişik aktivitelere yer verdik. Bunlardan ilki gelin alma merasimi…
Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği şenliğimizle özdeşleştirmeye çalışacağız. Saat 14.00'da köy meydanından başlayacak merasim, şenlik alanında son bulacak. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, yine eski bir gelenek olan dibek dövme sahnesini canlandıracağız.
Çağdaş Halk Sanatları Araştırma Derneği'nin (Çağdaş HASAD) Artvin, Trabzon yöreleri ve Kolbastı halk oyunlarıyla şenliğimizi renklendirecek. Dernek üyesi Yahya Kasımfırtına'nın madenci konulu tiyatro gösterisinin ardından, Ayvatlar Davul-Zurna-Köçek Ekibi, yöresel danslarıyla izleyenlere güzel bir gün yaşatacak."
 Geçen yıl yapılan halat çekme, yoğurt yeme, çuval, sandalye kapma yarışmaları ve güreşlerin bu sene de olacağı söyleyen Tertip Komitesi üyeleri, tüm Zonguldak halkını da şenliğe davet ettiler.