Zonguldak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Zeki Çakan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yeni Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Merkez Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

22 Nisan 2015 günü  MHP İl Örgütü ile beraber Genel Başkan Demirci’yi makamında ziyaret eden Çakan, yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra, 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde MHP’den Zonguldak’a aday olduğunu vurgulayarak, milletvekili seçildiğinde başta TTK’ya işçi alımı olmak üzere Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, TTK’nın 9 bin civarında işçisi ile üretim yapmaya çalıştığını, kurumun 5 bin civarında işçi açığı olduğunu, biran önce işçi açıklarının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Demirci 7 Haziran Genel Seçimlerinde başta maden işçisi olmak üzere, bölge halkının TTK’nın işçi açıklarını gidermek için mücadele edecek, bölgedeki göçü durdurmak için yeni alternatif çözümler üretecek parti ve adaylarına oy vereceğini vurguladı.

Çakan’ın ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ da hazır bulundular.