Çakır: "Büyükşehir ile ilgili genel merkezimiz şuan çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir olanlardaki memnuniyet durumu nedir, olması muhtemel illeri nasıl etkiler diye bir çalışma aşamasında şuan. Netleşmiş bir tablo söz konusu değil. Ben kısa vadede öyle bir şey öngörmüyorum"


Çakır: "Nihayetinde Ereğli halkına Ereğli’nin il olmasını istiyor musunuz diye bir anket yapsanız çıkacak rakam yüksek bir rakamdır. Biz de bunların temsilcisi olarak bu görüşleri yukarı taşımakla mükellefiz"


Çakır: " İçişleri Bakanlığının mahalle bekçileri ile ilgili yapmış olduğu düzenlemenin Ereğli’nin de bir an önce faydalanması noktasında talepte bulunduk"



Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Partili bazı belediye meclis üyeleri ile AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ı ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.


"OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ"
Başkan ve meclis üyelerini kapıda karşılayan İlçe Başkanı Fatih Çakır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti, ilçenin hakettiği noktalara taşınmasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye hazır olduklarını yineledi.  "Ereğlimiz ve ülkemiz için daha iyi şeyler yapabilmek adına hep birlikte el ele omuz omuza çalışacağız" diyen Çakır, gazetecilerin de Zonguldak'ın Büyükşehir, Bütünşehir, Ereğli'nin il olma noktasındaki sorularına yanıt verdi.



"ÇALIŞMA AŞAMASINDA ŞUAN"
Büyükşehir ile alakalı somut bir çalışma söz konusu olmadığını ifade eden Çakır şu ifadelere yer verdi: "Zaman zaman kamuoyunda basın aracılığı ile böyle bir konu gündeme geliyor. Genel merkezimiz şuan bununla ilgili çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir olanlardaki memnuniyet durumu nedir, olması muhtemel illeri nasıl etkiler diye bir çalışma aşamasında şuan. 


"ÖYLE BİRŞEY ÖNGÖRMÜYORUM"
Netleşmiş bir tablo söz konusu değil. Netleştiği zaman bunu artıları ve eksileri ile beraber kamuoyuyla paylaşırız. Ben kısa vadede öyle bir şey öngörmüyorum. Çünkü 2019 Mart ayına şurada çok az bir zaman kaldı. Böyle bir çalışma olduğunu biliyoruz ama bugün için net bir şey yok. Belki illerin sayısı mı arttırılacak belki büyükşehirlerin sayısı mı arttırılacak hangisinde vatandaşın memnuniyeti daha yüksektir diye bir çalışma var. 


EREĞLİ İL OLMAK İSTİYOR
Biz Ereğli halkının temsilcileriyiz. Nihayetinde Ereğli halkına Ereğli’nin il olmasını istiyor musunuz diye bir anket yapsanız çıkacak rakam yüksek bir rakamdır. Biz de bunların temsilcisi olarak bu görüşleri yukarı taşımakla mükellefiz. Ama Türkiye’de yönetim şeklini belirleyecek irade büyükşehirlerin sayısını arttırarak mı, illerin sayısını artırarak mı neticeleneceğine dair çalışmalara devam ediyor.


MAHALLE BEKÇİLERİ TALEP ETTİK
Bireysel konularla ilgili olduğu kadar Ereğlimiz ile ilgili de taleplerimizi ilettik. Bu en son İçişleri Bakanlığının mahalle bekçileri ile ilgili yapmış olduğu düzenlemenin Ereğli’nin de bir an önce faydalanması noktasında talepte bulunduk. Sayın Bakanımızda önce büyükşehirlere öncelik vermeleri gerektiğini çünkü adli olayların oralarda daha yüksek olduğunu ama ondan sonra illere verilecek sırada ilk sırayı Zonguldak’a inşallah vereceğini bizlere ifade etti"


UYSAL'DAN SEÇİM VURGUSU
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da yaptığı kısa konuşmasında, "İlçe başkalığına yeniden seçilen ilçe başkanımız Fatih Çakır ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretine geldik. Kendilerini tebrik ediyoruz. Birlik beraberlik içinde 2019 yılında yapılacak çok önemli iki seçimden de başarılı bir şekilde çıkmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 2019 yılındaki yerel ve genel seçimler" dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)