AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Çakır, basın kuruluşlarına ziyaret ettiklerini belirtti, Önder Gazetesi'nin tarafsız ve ilkeli yayıncılık anlayışının devamını temenni etti. 16 Nisan tarihinde yapılacak halk oylaması öncesi çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürdüklerini anlatan Çakır konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

ÖNEMLİ BİR VİRAJ

"Çalışmalarımız sabahları çarşı merkezinde broşür dağıtıyoruz, akşamları belediye başkanımız mahallelerde, bizler ise köylerde. 'Evet' oyunu arttırabilme adına çalışmalar yürütüyoruz. Halkımızdan memnunuz. Çalışmalar iyi gidiyor, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, ilçe, kadın, gençlik kollarımız biryanda hep birlikte önemli bir virajı alma konusunda katkı sağlamaya çalışıyoruz. İstikrarın sürekli hale gelmesi çift başlılığın ortadan kalkması için gece gündüz demeden dolaşıyoruz, sıkılmadık el kapısı çalınmadık ev bırakmıyoruz. İnşallah Türkiye ortalamasının üzerinde ilçemize ve Zonguldak'ımıza yakışan bir sonuç almayı hedefliyoruz.

 

İSTİKRAR KALICI HALE GELMELİ

Bu halk oylaması bir siyasi parti seçimi değil bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil bir Başbakanlık seçimi de değil, bu gelecek 50-100 yılımızın yönetim sisteminin şekilleneceği bir halk oylamasıdır. Burada aracı kurumları devreden çıkarıp halkın kendisini direk yönetime seçmesini arzuluyoruz. İstikrarı kalıcı hale getirmek zorundayız. Artık koalisyon dönemlerine geri dönüşümü olmayan bir yola girmiş bir Türkiye tekrar koalisyon dönemlerini yaşayıp belirsizlikler, kaos ve uyuşmazlıklar sonucu ekonominin yara almasını istemiyoruz.

 

ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ

Geleceğimize daha güvenli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde etrafımız ateş çemberi. Gelecek yönetimin yüzde 20-25 ile başbakan olması değil enaz yüzde 50 artı bir oyu ile ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Ve 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının Ereğlimize, Zonguldakımıza, ülkemize ve tüm dünya insanlarımıza hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum"