AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 TEMMUZ TEPKİSİ

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin, Kandilli ve Ormanlı Belde Başkanlarının yanı sıra bazı meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkanlarının da yer aldığı toplantıda konuşan Çakır, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı, tepki gösterdi.




Ülkenin zor geçtiği dönemlerde, halk, emniyet ve askeriyenin içerisindeki vatanını sevenlerin bu hain girişime karşı çıktığını ifade eden Çakır, “Şehitlerimize bir kaz daha Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum” dedi. İlçede eğitim başta olmak üzere yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin de bilgiler veren Çakır şunları ifade etti.

15-20 OKUL KAZANDIRDIK

2017 ve 2018 eğitim yılında ilçemizde eğitimde ikili eğitimden tekli eğitime geçirmek istiyoruz. Ereğli’de iyi şeyler oluyor.

Zonguldak’ın en çok öğrenci sayısına sahibiz. Fiziki şartları iyileştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. 15-20’ye yakın okul kazandırdık Ak Parti İlçe Başkanlığımız döneminde.”



EREĞLİ-ZONGULDAK YOLU İYİ YOLDA


Ereğli-Zonguldak yolumuz iyi yolda ilerliyor. Bu sene Kandilli-Kozlu tepesi arasındaki 10 kilometreyi tamamlatıp önümüzdeki yıl kalan kısmını tamamlatıp 2017 yılında burayı tamamen duble yol olarak bitirmek istiyoruz.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK 1 AY SONRA HAZIR


Onun yanında hastanemize ulaşacak olan köprülü kavşak çalışmaları son hızla devam ediyor. 1 Aylık gibi bir sürede köprülü kavşak hizmete hazır hale gelecek.

EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU MÜJDESİ

Ereğli-Devrek yolunda şuan çalışmalar devam ediyor. Geçenlerde incelemelerde bulunduk. Çaylıoğlu bölgesine kadar bu sene bitirmeyi planlıyoruz alt yapı olarak. Tarih vermeyeceğim ama çok kısa bir sürede kalan bölümünü de büyük bir ihaleye çıkma çalışmaları devam ediyor. Yakında müjdeyi vermek istiyoruz. İnşallah buradaki aşkı bitireceğiz.

KIZILCAPINAR-ORMANLI YOLU

Ormanlı’da Kızılcapınar olan bölüme kadar kısmi asfalt yapıyorduk bu sene de orada çalışmaları tamamladık. Ormanlı’yı Ereğli’ye yakınlaştıran bir yol güzergahı oldu. Kızılcapınar-Ormanlı arasındaki yol genişletme çalışmaları bu sene projeleri yapıyor inşallah sene ye o yolları standart hale getirerek vatandaşlarımızın kaliteli ulaşım yapmasından yanayız. Ormanlı’da zorunlu eğitim kapsamına aldırdığımız artık ücretli değil kadrolu öğretmenlerin hizmet verdiği bir yer olacak.

VERGİ DAİRESİ HİZMETE GİRDİ

Vergi Dairesi hizmete açtık. Vatandaşlarımız için daha uygun, kullanışlı, ilçemize yakışır bir bina oldu. Gençlik ve Spor ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerin spor yapabileceği her türlü etkinlkileri yapabileceği bir tesis kazandıracağız.

“YAPIM İHALESİNE ÇIKMAK İSTİYORUZ”


Üniversite şehrimiz adına önemsediğimiz bir konuydu. Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun katkıları ile önümüzdeki günlerde yıkım ihalesine başlanacağını öğrendik. Biran önce yıkıp yapım ihalesine çıkmak istiyoruz. Olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesi de üniversitedir.

EREĞLİ VE ORMANLI’DA TOKİ

TOKİ ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlı’da TOKİ çalışması başlattık, oradaki vatandaşlarımızdan da projeye sahip çıkmalarını istiyoruz. Ormanlı’nın çehresini değiştirecek bu projeyi çok önemsiyoruz. Ereğli’de arazinin engebeli olması nedeniyle sayı en yüksek seviyeye kadar zorlayarak 324 oldu. Ereğli’nin ihtiyacı daha fazla, daha fazla talep var. Arazi buldukça yeni TOKİ’leri kazandıracağız.

“EREĞLİ’NİN İL OLMASI”

Ereğli’nin İl olması konusunda sonuna kadar destek veriyoruz. Düşüncemiz bu, elimizden gelen gerek milletvekilleri, gerek içişleri gerekse başbakanımız nezdinde girişimde bulunuruz. Ereğli’nin il olması ile ilgili bir takım çalışmalar olduğunu biliyoruz. Kamuoyunun da desteğini almak istiyoruz. Ereğli’nin Bartın’ın, Düzce’nin il olmasında o zaman bu şehri yönetenlerin sorumluluğu altındadır. Biz daha önceden il olmalıydık. Bu bir gerçek. İl merkezi ile yarışan bir Ereğli var. İl merkezinin nüfusunu geçmiş durumda. Ereğli, Zonguldak’a katma değer üreten nadir yerlerden bir tanesidir”

DSİ ÇALIŞMALARI

DSİ olarak biz Kavaklık bölgesindeki bir daha yoğun yağış dönemlerinde sıkıntılar yaşanmasın diye gerekli çalışmaları bölgede yapmıştık. Sarıkorkmaz’dan gelen dere ve Kabasakal deresi ciddi anlamda rehabilite ediliyor. İnşallah bu kış vatandaşlarımız daha emin ve daha rahat olacaklar.

2016 KIRMACI, 2017 ELMATEPE BUTİK HASTANE


2016 Yılında Kırmacı, 2017 yılında da Elmatepe Mahallesi’nde butik hastane yapılmasını hedefliyoruz. Bin metre kare alanda inşaatı kolay yerler inşallah yakın zamanda çıkacağız. Biraz 15 Temmuz sürecinden sonra bürokrasiden görevden alma ihraç edilmeler olmadan dolayı bazı gecikmeler olabilecektir. Butik hastaneleri de tamamladıktan sonra şehrimizin kamu yatırımları anlamında bir eksiği kalmıyor.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)