ÇAKIR:  Zonguldak’ın tek ikili öğretim yapan ilçesiyiz. En gelişmiş ilçesi olmamıza rağmen. Geçmişte arazi üretememekten kaynaklı.


"Erdemir’in özelleşmesinden sonra yerini tersane ile doldurduk. Tersanelerde dünya krizine girince şuan oluşmuş olan bir işsizliğimiz var. Bununla da çözüm noktasında mücadele ediyoruz."

 

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri Kdz.Ereğli Kaymakamlığı görevine başlayan  İsmail Çorumluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Çakır burada yaptığı konuşmada, ilçe ile ilgili genel bilgiler verirken, Bülent Ecevit Üniversitesine süresiz olarak devir edilen eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda yapılması istenen ve beklenen kampüs inşaatını gündeme taşıdı.

Çakır: “Başarılar diliyoruz.” Sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Tabi ki Ereğli’miz kaymakamlığımızdan çok şeyler bekliyor, sizlerin de beklediği gibi. Çok sorunlarımızı aştık sayılır ama insanoğlu yaşadıkça sorun bitmiyor. Sorunlar tekrar çeşitleniyor, gelişiyor, tekrar devam ediyor. Sizler de ayrıntılı bilgileri almışsınız. Ama bizim en önemli projelerimiz Ereğli-Zonguldak, Ereğli-Devrek yolu çok önemsediğimiz projelerin başında geliyor. Çünkü Ereğli-Devrek yolu hem turizmi hem de o yol üzerindeki kalan beldelerimizi, köylerimizi gittiğiniz zaman sizden yakinen göreceksiniz, çok eski yapım, çok virajlı olan yollar vardır. Onlarla ilgili epey bir seviyeye geldik. Ama o dönemdeki katkılarla da  sonucu elde etmek istiyoruz. Burada Ereğli’de bir üniversite ile ilgili eski milletvekillerimizle birlikte üniversite bünyesine tahsil ettiğimiz bir yer var. Oranın bir an önce Eğitim Kampüsü alanına dönüşmesini istiyoruz. Bu seneki bütçeler biraz sıkıntılı oldu 2019’a inşallah bütçemiz olur. Okul yatırımlarıyla ilgili şuanda devam eden 4-5 okulumuz var. Zonguldak’ın tek ikili öğretim yapan ilçesiyiz. En gelişmiş ilçesi olmamıza rağmen. Geçmişte arazi üretememekten kaynaklı. Buralarda arazi bulmak bazen zor oluyor Sayın Kaymakamım. Devlet Demir Yollarından tahsil edilen alan olunca çok sorunumuzu çözdük. Adliyemiz, vergi dairemiz yapıldı. Şuanda ileriye doğru çok rahat gidiyoruz. Burası demir çelikle birlikte gelişen, büyüyen bir şehir, çok varlıklı günler yaşadı ama Erdemir’in özelleşmesinden sonra yerini tersane ile doldurduk. Tersanelerde dünya krizine girince şuan oluşmuş olan bir işsizliğimiz var. Bununla da çözüm noktasında mücadele ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat ilçemize gelerek bizlere hem tersanecilikle ilgili hem Alacaağzı Maden İşletmeleri ile ilgili müjde vermiş olması Ereğli’nin Milletvekili benim demiş olması bizi ayrıca onure etmiştir.  Şimdi Alacaağzı’nda da Erdemir’in maden kuruluşunu aldığı bir an önce istihdama açmamıza uğraştığımız istihdamı arttırmaya çalışıyoruz. Böyle derleyip toparladıkça üstüne gittikçe inşallah güzel şeyler olacak. Sizlerin de tecrübeli çalışkan olduğunuzu diğer görev yerlerindeki arkadaşların da çok olumlu kanaat getirmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Ereğli’de hep birlikte üzerimize ne düşerse yanınızda çalışırız, Ereğli’mize bir nebze faydamız olursa mutlu oluruz.”

Kaymakam Çorumluoğlu’da şöyle dedi:

“Teşekkür ederiz. Genelde değerli başkanımızın vermiş olduğu bu hususlar bir kısmını derinlemesine bir kısmını da yüzeysel olarak bildiğim konular.”