AKP Kdz. Ereğli ilçe Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada. Ereğli tarihinde bir ilke imza atılarak, 6 şeritli Gülüç-Erdemir Bağlık girişi yolunun tamamlandığını bildirdi.

 

Ereğli tarihinde böyle bir yolun AKP hükümeti tarafından yapıldığına vurgu yapan ilçe Başkanı Fatih Çakır adına şu açıklama gönderildi:

 

 

BİZİM İÇİN BAYRAM

 

“Bilindiği gibi bölgemizde yürütülen duble yol kapsamında Hükümetimiz önemli çalışmalara imza attı. Gerek Ulaştırma Bakanlığımız, gerekse Karayolları ekiplerimiz büyük bir yol hamlesi başlatarak, trafik konusuna yaşanan sorunları artık sorun olmaktan çıkardı.

Özellikle Gülüç köprüsü ile Ereğli Devrek yol ayrımı olarak da bilinen Erdemir Bağlık giriş kavşağı da artık vatandaşlarımızın kullanımına açıldı.

Yolun tamamlanması ile birlikte sürücüler ve vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler gelmeye başladı.

 

CANDAN VE UYSAL’A SONSUZ TEŞEKKÜR

 

Burası yol anlamında Ereğli’mizin ciddi bir sıkıntısıydı.  Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, 30 Mart 2014 tarihinde göreve geldikten sonra bundan önceki belediye başkanının vermediği desteği karayolu ekiplerine ve ihaleyi alan firmaya vererek, yolun süratli bir şekilde başlamasına ve bitirilmesine yardımcı oldu. Alt ve üst yapıda büyük katkılar sağladı. Sağ olsun AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan bey’inde ciddi bu noktada katkılarıyla yolun asfaltlanması tamamlandı.  Erdemir Bağlık kapı ile Gülüç arasındaki yolun asfaltlanması tamamlandı. Bu süreçten sonra Kepez yolunu da daha hızlı bir şekilde tamamlayarak yine 3 gidiş üç dönüş şeritli olarak bitireceğiz.

Bu sayede Ereğli’miz ilk defa 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş yol ile tanışmış oldu. Şimdi trafiğin artık rahatça akabileceği köprülü kavşakla da ciddi anlamda trafiği rahatlatan bir yolu hizmete soktuk.

 

SORUNLARDAN BİRİNİ ÇÖZDÜK

 

Yolun tamamlanarak, trafiğe açılamasında önemli katkılarda bulunan hükümetimize, Ulaştırma Bakanlığımıza, Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan’a Ereğli Belediye Başkanımız Uysal’a, İhaleyi alan ve yolu yapan Ankaralılar firmasına ve çalışanlarına, bu noktada sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ereğli’nin en büyük sorunlarından birini daha çözmüş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bu Mübarek Kurban bayramı öncesine Ereğli’mize hükümetimizin güzel bir hediyesi oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar”