Gazetemize gönderilen bir e-posta iletisinde; Milletvekili Ercan Candan’ın Kaymakam İbrahim Çay ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte bayram gezilerinde yaptığı köy gezilerine tepki gösteren AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır’ın telefon ile aradığı partililere “Ben teşkilat başkanıysam, O’da Milletvekiliyse, bu şehir ikimize dar gelecek. Sizin içinizde paralelciler var” dediği öne sürüldü.

 

Konuyla ilgili gönderilen açıklamayı aynen yayımlıyoruz:

 

“Mübarek Ramazan Bayramının 2. günü medyadan da takip ettiğiniz üzere Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan’ın ve Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’ın da katılımıyla hem bayramlaşmak adına hem de köylerimizde yapılan çalışmaları yakından incelemek üzere Süleymanbeyler Köyü’nden başlayan bir ziyaret programı tertipledik.

 

Süleymanbeyler Köyü Muhtarı’nın davet ettiği Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın da eşlik ettiği köy ziyaretlerimizin tek amacı Sayın vekilimiz Ercan Candan’ın muhtarlarımızla buluşup, onların dertlerini dinleyip, çözüm olasılıkları hakkında görüş alışverişinde bulunmaktı.

 

Birlik beraberlik içerisinde akşam saatlerinde ziyaretlerimizi bitirdiğimiz sırada, Ak Parti Ereğli İlçe Teşkilat Başkanı Fatih Çakır’ın telefonuyla sarsıldık.

 

Çakır, telefonda Ak Parti İl Genel Meclis Üyelerine yani bizlere hitaben, Sayın vekilimiz Ercan Candan’ı hedef alarak; “Ben teşkilat başkanıysam, O’da Milletvekiliyse, bu şehir ikimize dar gelecek. Sizin içinizde paralelciler var”, şeklinde konuşması bizleri şaşırtmış ve bir o kadar da üzmüştür.

 

Bu mesnetsiz iddia bir ilçe başkanına kesinlikle yakışmamıştır.

2002 yılından, yani partimizin kuruluşundan bu yana bu partinin içerisinde olan bir siyasetçi olarak, ilçe başkanı tarafından partimize bu yakıştırmanın yapılmasını şiddetle kınıyoruz.

 

Şunu açık yüreklilikle ifade etmem gerekir ki, Sayın vekilimiz Ercan Candan ile 3,5 yıllık çalışma hayatım boyunca kesinlikle böyle bir durum olmamıştır.

 

Bu siyaset çirkin bir siyasettir.

 

Bu siyaseti kabul etmemiz mümkün değildir.”

 

Sayın vekilimizin tek amacı Başbakanımız inşallah 10 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanımız olacak olan partimizin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partimizin çok daha başarılı olmasıdır.

 

Köy ve mahalle ziyaretlerimizde de basında çıktığı üzere Kaymakam Çay’ın beraberimizde olmasına rağmen 10 Ağustos seçimlerinin Türkiye için önemini anlatması ve açıkça Başbakanımız lehine propaganda yapması bunun en net örneğidir.

 

Yaptığı çalışmalarla Ereğli’de ‘paralel’ yapıya rağmen, 40 yıllık CHP iktidarını yıkan ve yaptığı hizmetlerle Ak Parti’yi Zonguldak’ta lider parti yapan, partimizin refahı için Ankara’da bizlere kapılarını ardında kadar açan Sayın vekilimiz Ercan Candan’a huzurlarınız da bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz.”