AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Kdz. Ereğli’de uzun yıllardır yapımı gündem de olan MOBESA sistemi kurma çalışmalarına başladığını bildirildi.

 

Çakır konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İlçenin farklı yerlerine kameraların konulacağı MOBESA direklerin yerleştirildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

 

"Kdz. Ereğli’de güvenlik açısından önemli bir eksiklik olarak görünen MOBESA sistemi ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yapılan ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan yüklenici firma Kdz. Ereğli şehir merkezinin çeşitli yerlerine kameraların yerleştirileceği direkleri dikmeye başladı.   Uzun yıllardır özlem duyduğumuz bir projeydi. MOBESA bir şehrin, bölgenin güvenliği açısından olmazsa, olmazımızdır. Kurulacak olan sistemle Kdz. Ereğli 7/24 kameralarla takip edilecek, aranan araç, ya da şahıs kameraya yakalandığında, sisteme uyarı gönderecek.  Emniyet güçleri de olaylara anında müdahale edecek. Şehrimiz daha güvenli bir ilçe haline gelecek. Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan’ın ilçeye kazandırılması amacıyla büyük gayret gösterdiği MOBESA sistemi, kısa süre içeresinde tam donanımlı olarak Kdz. Ereğli Emniyet teşkilatına hizmet veremeye başlayacak. Sayın Vekilimiz Ercan Bey'e teşekkür ediyoruz"