Kanun Hükmünde Kararname (KHK)  ile çalışmakta olduğu TTK Armutçuk Müessesesi’ndeki işine son verilen Salim Çalık, 3. Kitabı olan “göçükte yüreğim” isimli kitabı için düzenlenen imza gününe katıldı. 
Çalık’ın  daha önce yayımlanan “GÜLMEKLE AĞLAMAK ARASI” ve “erkene alınmış bir ölümün ertelenmiş şiiri” kitapları da bulunuyor.



Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği’nin düzenlediği imza gününe beklenenin üzerinde bir katılımın gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı. Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca, “Nerede güzel bir şey varsa bu insanları hep görüyorum. Bu nedenle sevgili misafirler demek istemiyorum. Çok mutluyum. Biz buluştuk ve nasıl bir organizasyon istersiniz diye sordum. Bana hiçbir şey istemiyorum. Bana dostlarımla buluşmak yeter dedi. 70 yağında doğuyor ve çırak kursuna gidiyor. Ama ben işçi olacağım diyor. Matematik öğretmeni diyor ki, sen işçisin emekçisin. Hep şiir denilince aşk meşk mi olur, senin madencilik yaparken işçilik yaparken hiç mi başına bir şey gelmedi deyince, Salim Abi de, ben hayatı anlatmalıyım diye yoluna devam ediyor. Para kazanmak için şiir yazmadım. Ama hayatım öyle bir yere geldi ki, benim can simidi gibi derdime derman olan sanat ve şiir oldu dedi” sözleriyle konuştu.





Salim Çalık da, bundan önce yayımlanan iki kitabında para kazanmadığını belirtirken, öğrenci, askerden daha az, Erdemir ile TTK işçilerinden daha fazla alınmasını istediğini kaydetti.


Çalık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine para kazanmayı düşünmüyorum. Kendimle ilgili çelişki içindeyim. Bir dünya arkadaşım sağ olsunlar, devletin bu gadri karşısında halen daha dolaşabiliyorsam bu arkadaşlarımın sayesinde. Her ay maaş alınca eve bir şeyler getiriyorlar. Dedim ki artık getirmeyin. Ben bir formül geliştireyim, siz bunun üzerinde çalışın. Bir kitap bastırayım. Bu kitabı birlikte satalım. Hem de kitap okumuş olsun insanlar.

Şunu teklif ettiler iki ay önce. Seni AKP milletvekilleri ile görüştürelim. Sen  bir  dosya hazırla derdini anlat, belki işe geri dönersin dediler. Ben dedim ki, biz 6 kişi atıldık.  Bu altı kişi ile birlikte sendikalarımız randevu alır o zaman görüşürüz. Onun dışında kendim işe de dönmem. Bu benim geçmişten bu yana örnek aldığım kişilerin üzerimdeki etkisi. Ben destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hem düşünür hem de eğlenelim.”

İmza günü Salim Çalık ve okurlarının şiirler okuması ile devam etti. 

 

yeniden yıkılıyor kentler

bin yıllardır gülmemiş bu coğrafyada

kuşlar ağıtlarımızla göçer

 

insanın kendine ihanetidir

tetiği çeken el

bombayı üreten akıl

ölüm emri veren dil

 

ve vicdanın intiharıdır

çocuk ağlamalarına yabancı göz

kadınların acısını duymayan kulak

 

ve çocukları vurdukça acılar

yüreğim kanar