Zonguldak'ta, kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından çalınan 480 kiloluk ATM ormanlık alanda bulundu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü önünde bir bankaya ait 480 kiloluk ATM kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından yerinden sökülerek çalınmıştı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayın gerçekleşmesinin ardından geniş çaplı soruşturma başlatırken, il merkezindeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, ATM'nin çalınmasında kullanılan 67 DE 561 plakalı minibüsün merkeze bağlı Kardeşler köyü istikametine
gittiğini belirleyerek, bölgede arama çalışması başlattı.
Polis ekipleri bir vatandaşın ormanlık alanda bir aracın yanmış olarak gördüğü bilgisine ulaşırken, çalışmalarını genişletti. Polis ekipleri ormanlık bir tali yolda minibüsü ve ATM'yi yanmış şekilde buldu. Polis ekipleri ATM'nin ait olduğu bankayı da bilgilendirirken, banka yetkilileri de olay yerine yetkili gönderdi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından minibüs ve içinde bulunan ATM makinesi çekiciyle otoparka çekildi.
Hırsız ya da hırsızların minibüsü ve ATM'yi yakalanmamak için yaktıkları belirtilirken, soruşturma geniş çaplı devam ediyor.