Bağlama Hocası Mehmet Ali Ürkmez’in  ekibiyle birlikte TRT Haber’de yayımlanan Parola programına konuk olduğu bildirildi. Kdz. Ereğli ‘nin Belediyesi Cumhuriyet Halk Evleri Bağlama Kursunda öğrenci yetiştiren ve öğrencileri tarafından kendisine ‘Sazdan Adam’ ünvanı verilen Mehmet Ali Ürkmez ile ekibinin katıldığı programın 6 Temmuz 2014 Pazar günü saat 11.00’de TRT Haber kanalında yayınlanacağı bildirildi. 

 

Konuyla ilgili olarak belediyeden gönderilen yazılı bilgilendirme açıklaması şöyle:

Mehmet Ali Ürkmez, Michael Jackson’un ölümün 5.yıl dönümü dolayısıyla kursiyerlerinden oluşan 50 kişilik müzik grubuyla yaptığı kliple gündeme geldiklerini belirtti.

 

Ürkmez, bu klibin tüm ulusal televizyon kanallarında yayınlanmasından ve büyük bir beğeni toplamasından dolayı ekibiyle gurur duyduğunu belirterek, TRT ve özel televizyon kanallarından program teklifi aldıklarını söyledi.

 

TRT’de 1 saatlik konukluğu boyunca ekibiyle bağlama gösterisi yaptıklarını, bağlamalarıyla değişik koreografiler sergilediğini de anlatan Ürkmez, müzik ve Karadeniz Ereğli üzerine söyleşi yaptıklarını belirtti. Ürkmez, Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ın sanata ve sanatçıya verdiği değeri ve desteği anlattığını ifade etti. 

 

Ereğli’de çekilmesi planlanan Alemdar Gemisi’nin de içinde bulunduğu bir belgesel için TRT Belgesel kanalından proje teklifi aldıklarını vurgulayan Ürkmez, ulusal festivallerden de davet aldıklarını açıkladı.  

 

Sazdan Adam Ürkmez, tüm ilçe halkını Pazar günü saat 11.00’de TRT Haber kanalında yayımlanacak program  için ekran başına davet ederken, katkılarından dolayı da Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a, Halk Eğitim Müdürü İzzet Şahin’e ve projeye keman ve kemençesiyle renk katan Ereğli’nin sanatçısı Ergin Vefasız’a teşekkür ettiğini bildirdi.