Türk Belediyeler Birliği ve Zonguldak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen hizmet içi eğitim semineri, Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda başladı.
Seminere, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, daire müdürleri ile belediye çalışanları katıldı. Dün başlayan ve 22 Temmuz'da sona erecek olan seminerde çeşitli konularda katılanlar bilgilendirilecek.
Çok sayıda katılımın olduğu seminerin ilk gününde bir konuşma yapan Eğitim Şube Müdürü Avukat Neşe Balcı, "Zonguldak'ın çok ayrı bir yeri var. Belediyelere her konuda yardımcı oluyoruz. Seminerlerimize katılanlardan hiçbir ücret talep etmiyoruz. Belediyelerden aldığımızı, belediyelere veriyoruz. Ağustos ayında başkanlara eğitim vereceğiz" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından İçişleri Bakanlığı İç Denetçisi Tahir Tekin, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Kabahatler Kanunu konularında seminere katılanlara bilgiler verdi.
Hizmet içi eğitim seminerinde bugün İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Burhanettin Tokmak "4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve Uygulanması", "4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve Uygulanması" ve üçüncü gün ise Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi Mahmut Çolak, "5310 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Belediyelerde Uygulanması" konularında katılanlara bilgi verecek.
Bu arada, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, seminer vermeye gelenlere plaket ve madenci heykeli armağan etti.