Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan bir grup işçi tarafından kadro değişimi ve kademe alması dolayısıyla kutlama yapıldığı belirtildi. 
Erdemir Yapım Montaj Müdürlüğü İnşaat Bakım Baş Mühendisliği Marangozhane Birimi'nde çalışan 8 işçi kadro değişikliği ile 3 işçi ise kademe yükselişini kutladı.
Çalıştıkları birimde bir araya gelen 8 sendika üyesi, C kadrosundan B'ye geçişlerini kutlarken, 3 üye de aldıkları kademenin mutluluğunu yaşadı.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, kutlama etkinliğinde yaptığı konuşmada, üyelerin hak ederek derece aldıklarını söyledi. Konuşmasında sözleşme sürecinden de bahseden Taşdelen, şunları söyledi: Alnınızın akıyla hak ettiğiniz derecelerinizi aldınız. İşinize ve teşkilatınıza sahip çıktığınız ve sağlık, sıhhatiniz yerinde olduğu sürece daha birçok kademeler alacağınıza inanıyoruz. İnşallah aldığınız kademelerin yanı sıra sağlık sıhhat içinde emeklilik günlerinizi de görürsünüz. Önümüzdeki 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yetki belgemizi bekliyoruz. Erdemir çalışanı üyelerimizle görüşerek hazırladığımız taslağımız şekillenmek üzere. Son şeklini de üyelerimizle paylaşacağız. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu, sendikamızı sahiplendiğiniz sürece sözleşmeyi masa başında, üyelerimizin haklarını en iyi şekilde savunarak tamamlamayı hedefliyoruz.
Kutlama etkinliğine Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakaya, Baştemsilci Mustafa Yıldız, İş Yeri Temsilcisi Zafer Karaşen, İşyeri Baş Mühendisi Kökten Köktuğ, iş yeri formeni Ayhan taş ile mesai arkadaşları katıldı.