Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak'ta maden ocağına helallik isteyerek indi.

Amele Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak ve bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Zonguldak'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kozlu beldesi girişinde yoğun vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Zonguldak Valisi Erdal Ata ve AKP Zonguldak milletvekilleriyle madenci kıyafeti ile alana gelen Bakan Dinçer, vatandaşların sorunlarını dinledi.

DSP?den istifa ederek Türkiye Değişim Hareketi?ne geçen Kozlu Belde Belediye Başkanı Ali Bektaş, beldeye taşınması gündeme gelen SGK İl Müdürlüğü ile ilgili Dinçer'den destek istedi. Bazı vatandaşların, ?Bakanım SGK İl Müdürlüğü'nü buraya istiyoruz? isteği üzerine Bakan Dinçer, alkışlar eşliğinde aracına bindi. Bazı vatandaşlar Bakan'dan iş talebinde bulundu. Vatandaşlar, Bakan Dinçer'e alkışlarla tezahüratta bulundu

Bakan Dinçer, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'ne geldiğinde Müessese Müdürü Kazım Eroğlu'dan ocak hakkında bilgi verdi.

Başına baret takan Dinçer, gazetecilerin soruları üzerine ocağa ilk kez indiğini belirterek, "Fazla heyecanlı değilim. Çünkü tam donanımlı olarak ocağa iniyoruz. Gerekli güvenlikler zaten var onlara güveniyoruz" dedi.

1 nolu kuyu başına gelen Bakan Dinçer koruyucu eldiven takarak, "Bunlar adetmiş. Hepiniz hakkınızı helal edin." diyerek eksi 560 metre derinlikteki ocağa indi.