Alaplı ilçesinde 2004 yılında yapımına başlanılan 5 yılda ancak kaba inşaatı tamamlanan ve yıllardır atıl durumda olan Karşıyaka Semt Konağı ile ilgili Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından çalışma başlatıldı.

 Alaplı ilçesinde 2004 yılında AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde temeli atılarak yapımına başlanılan 5 yılda ancak kaba inşaatı tamamlanan Semt Konağı 16 yıldır bir türlü faaliyete geçirilemedi. 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Nuri Tekin’in vaatleri arasında yer alan Semt Konağına  belediye tarafından  neşter vuruldu.

Vatandaşların sürekli olarak rahatsızlıklarını dile getirdiği ve 3 Belediye Başkanı eskiten Semt Konağı ile ilgili belediye tarafından çalışma başlatıldı. İç sıva çalışmasının yanı sıra dış cephesi de yapılacak olan binanın sağlık ocağı ve vatandaşların hizmetine sunulacağı öğrenildi.

Alaplı Karşıyaka Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Fatih Yılmaz,  Başkan Tekin’e teşekkür ederek, “Karşıyaka Mahallemizde Bulunan Semt Konağı binamızın faaliyete geçmesi için çalışma başlatan Başta Belediye Başkanımız Nuri Tekin ve Başkan yardımcısı Fikret Aydın’a Karşıyaka Mahalle Muhtarlığı ve Karşıyaka mahallesi adına çok teşekkür ederiz” dedi.