Karadeniz Ereğli Kent Konseyinde yeralacak Çalışma Gruplarında görev alan isimler belirlendi.

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Çalışma Grupları belirlendi. Turizm, Çalışma, Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Grubu, İmar Planlama, Alt Yapı ve Peyzaj Grubu, Kültür Sanat Kurumu, Eğitim, Gençlik ve Spor Grubu, Tarihi Doku ve Geleneksel El Sanatları Grubu, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Yardımlaşma Grubu, Ulaşım Grubu, Katı Atık ve Su Kaynakları Grubu, Sanayi ve Ticaret Grubu, AB Fonlarını Araştırma Gruplarında görev alanların katılım ile Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel oluşturulan gruplar ve gruplarda yeralan isimleri açıklamasının ardından yaptığı konuşmasında Kent Konseyi ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

HESAP SORMA HESAP VERME

 "1992 yılında Rio'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Yeryüzü Zirvesinde 'Sürdürülebilir kalkınma', tüm insanlığın 21. yüzyıldaki ortak hedefi olarak benimsenmiştir. Bu doğrultuda hazırlanan çevre ve kalkınma ilkeleri ve eylem alanlarını ortaya koyan 'Gündem 21' Eylem Planı Zirvenin ana konusu olarak kabul edilmiştir. Amacı kent yaşamında vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan Kent Konseylerinin oluşumunun da temeli bu zirve ve sonrasındaki uluslar arası çalışmalar olmuştur. Gönüllülük temeline dayalı konsey çalışmalarının İçişleri Bakanlığımızca belirlenen yönetmeliği ile çerçevesi çizilmiş görevleri de şu şekilde sıralayabiliriz. Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşerilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlamak, sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli bir planın hazırlanması ve uygulanmasını sağlamak, kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesi, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasına katkıda bulunmak, yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek. Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek.

BİRLİK MESAJI
Kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak. Sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı kentin yaşam kalitesini geliştiren çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklemek, sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak. Çocukların, gençlerin kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak. Kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak, Kent Konseyinde oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere ilgili belediyeye gönderilmesini sağlamaktır. Yaşadığımız kentimize sorumluluk bilinciyle, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, sendikalar, kooperatifler, odalar ve birliklerimizle geleceğin Ereğli'si için güzelliklerin yeşereceği umut ediyorum" dedi.

GRUPLAR TOPLANIYOR
Çalışma Gruplarının ilk etap toplantası ve kendi içerisinde görev bölümü yapabilmesi için Kent Konseyi'nde yeralan yöneticiler gruplara yönlendirildi. Buna göre Turizm, Çalışma, Çevre ve Doğayı Koruma, AB Fonları Araştırma Grubu (Muhabbet Tezel), İmar, Planlama, Alt Yapı ve Peyzaj, Ulaşım (Hüseyin Kocatürk), Eğitim, Gençlik ve Spor Kulübü (Ertan Acur), Sağlık, Çalışma ve Sosyal Yardımlaşma Grubu, Sanayi ve Ticaret Grubu (Ayhan Atay), Tarihi, Doku ve Geleneksel El Sanatları Grubu (Mustafa Kemal Bektaş), Kültür Sanat Grubu (Oktay Demiroğlu), Katı Atık ve Su Kaynakları Grubu (Nihat Eken) sorumlu olarak gösterildi. Çalışma Grupları önümüzdeki günlerde bir araya gelerek kendi içlerinden Başkan, Başkan Yardımcısı ve Sekreter belirleyerek çalışmalarına başlayacak.