Eğitim ve öğretim yılının 24 Eylül Perşembe günü başlayıp 18 Haziran 2010 yılında sona ereceğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Girgin, yarı yıl tatilinin de 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Eğitim ve öğretim kurumlarında 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı, birinci kanaat dönemi 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlayacağı ve 22 Ocak 2010 Cuma günü sona ereceği, yarı yıl tatilinin 25 Ocak-5 Şubat 2010 tarihleri arasında yapılacağı, ikinci kanaat döneminin 8 Şubat 2010 Pazartesi günü başlayacağı ve 18 Haziran 2010 Cuma günü sona ereceğini açıklayan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, 2010 ve 2011 yılları arasında eğitim ve öğretim yılının 13 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacağını da bildirdi.

EĞİTİM TAKVİMİ
Girgin, örgün ve yaygın eğitim kurumları 2009-2010 eğitim öğretim yılı çalışma tak vimini açıklarken yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili de düşüncelerini açıkladı. Okul yö-neticilerine teslim edilen çocukların planlı ve düzenli olmalarında elbette ki okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin örnek olmalarının öneminin tartışılamayacağına dikkati çeken Girgin açıklamasında, "Bilim ve teknoloji yaşadığımız bu çağda zamanı iyi kullanmamızı zorunlu kılmaktadır. Zamanı iyi kullanmanın gereği yapılacak iş ve işlemlerin doğru zamanlara tanzimini gerektirmektedir. Bu anlamda eğitimcilerin zamanlarını iyi şekilde planlamaları ve ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücü gereksiniminin karşılanması için en küçük zaman diliminin bile yitirilemez olduğu inancını paylaşmaları gerekir.

ZAMAN VURGUSU
Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her yıl hazırlamış olduğumuz çalışma takvimi yöneticilerimize ve öğretmenlerimize bir yıl içerisinde yapacakları çalışmaların konu başlıkları ve yasal dayanakları ile verilen iş ve işlemlerin ayrıntılarını görev yaptıkları kurumun şartlarını da hesaba katarak zamanı israf etmeden en iyiyi en kısa zamanda gerçekleştirme anlayışı ile görev yapmalarında ışık tutacaktır. Çok değerli okul yöneticilerimize teslim edilen geleceğimizin teminatı yavrularımızın ve gençlerimizin planlı ve düzenli olmalarında elbetteki okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin örnek olmalarının önemi tartışılamaz.

DENGELİ VE SAĞLIKLI
Yavrularımızın Atatürk ilke ve inkilaplarına ve Anayasaya bağlı, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını davranış haline getirmiş çevresine kolay uyum sağlayabilen beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı, Türkçe'yi ve bir ya da birkaç yabancı dili etkili kullanabilen, tutarlı bir bilgi birikimine ve araştırma becerilerine sahip, toplumsal ve bireysel olayları doğru analiz edebilen, problemleri çözebilecek anlayış ve becerilere sahip tek başına ve birlikte iş yapabilme yeterlilikleri olan zamanı etkili kullanabilen, sanat ve sporla ilgilenen, hobileri olan, problemlere uluslar arası bir kimlikle bakabilen özeliklere sahip olarak yetişmesi elbette ki zamanı iyi değerlendiren yönetici ve öğretmenlerle mümkün olabilir.Yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi bu anlayış ve sorumlulukla öğrencilerimizi yetiştirmeleri dileğiyle 2009-2010 çalışma yılında kendini eğitim ailesinin içinde hisseden herkese sağlık, mutluluk ve başarı dilerim" dedi.