Zonguldak Valisi Ali Kaban, hiçbir şeyin sihirli değnekle gerçekleşmediğini gayret ve çalışmak ile başarının sağlanabileceğini söyledi.

 

Zonguldak Valisi Ali Kaban, alt yapı ihalesi gerçekleştirilen Filyos Projesi kapsamında liman ile ilgili açıklamasında, “Filyos Limanı bitirildiğinde bir fonksiyon ifa edecek. Bugün için henüz daha projeleri çiziliyor ama Ankara üzerinden Ortadoğu'ya bağlanan, Karadeniz kıyılarından Avrupa'ya uzanan bir ulaşım sistemin önemli bir parçası olacak" dedi.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Batı Karadeniz İşbirliği Platformu katkılarıyla düzenlenen İhracat Zirvesi'nde konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban,  hiçbir şeyin sihirli değnekle gerçekleşmediğini, gayret ve çalışmak gerektiğini söyledi.

Kaban, Türkiye'nin 2023 için çok büyük hedefleri olduğunu anımsatarak, bunların içinde de bölgenin yer almak durumunda olduğunu vurguladı. Karadeniz'den Artvin'e kadar çok geniş coğrafya ve kıyı şeridi üzerindeki kentin Filyos gibi değerlendirebileceği büyük araziye sahip olduğunu anlatan Kaban, şunları kaydetti: "Karayolu, demiryolu, havayolu ve Filyos'ta bitirilecek limanla deniz yoluyla bulaşabilecek bütün hareketlenmelerinin mümkün olabileceği yapıya sahibiz. Filyos Limanı, bitirildiğinde bir fonksiyon ifa edecek. Zira bugün için henüz daha projeleri çiziliyor ama Ankara üzerinden Ortadoğu'ya bağlanan, Karadeniz kıyılarından Avrupa'ya uzanan ulaşım sistemin önemli bir parçası olacak. Bugünlerde limanla ilgili ihalenin açıklanmasını bekliyoruz. İnşallah bir an evvel başlar, kısa sürede bitirilerek faaliyetin odak noktası haline gelir."    

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)