Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü’nce 2014 yılında verilen güneş enerjisi ile su ısıtma projesi kapsamında, krediden faydalandırılan Ballıca Köyü’nde denetim yapıldı.

Oluşturulan komisyon marifetiyle yapılan denetimlerle 2014 yılı programında kredi verilen en son köy de teslim alınarak, çalışmalar bitirilmiş oldu.

Ereğli İşletme Müdürlüğü’nce 2014 yılı içerisinde orman köylülerinin kalkındırılması ve desteklenmesi kapsamında, sosyal nitelikli olarak 140 aileye güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi kurularak, 245 bin TL kredi sağlandı. Ayrıca 5 aileye süt sığırcılığı, 26 aileye de 30 kovanlı fenni arıcılık projesi kapsamında 388 bin TL ekonomik olmak üzere toplamda yaklaşık olarak 633 bin TL tutarında destek sağlandı.

2015 yılında verilecek krediler için köy muhtarlıklarından dilekçe ile başvurular başlarken, Ereğli İşletme Müdürlüğü’nün hedefi, ödenekler dahilinde bundan sonraki yıllarda ORKÖY kredisinden faydalanmayan köy bırakmamak olduğu bildirildi. (Haber Merkezi)