Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin, Yalı Caddesi ve Cehennemağzı Mağaraları Amfi Tiyatro'daki çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, her iki projede görevli Başkan Yardımcısı Etem Özdemir ve daire müdürleri ile birlikte inşaat sahalarında incelemeler yaptı.

 

Başkan Yardımcısı Etem Özdemir'in yanı sıra, İmar ve Şehircilik Müdürü Erol Kırklareli, Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, Temizlik ve Park Bahçeler Müdürü Sezgin Okumuş, mimarlar ve görevli personelle birlikte her iki projedeki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gelinen son noktayla ilgili bilgiler aldı.

 

YALI CADDESİ, FESTİVALE YETİŞTİRİLECEK

İlk olarak Yalı Caddesi'ne giden Başkan Posbıyık ve beraberindekiler, meydana gelen yol çökmesi sonucu yenileme çalışmalarına zaman kaybedilmeden başlanan; ilk etapta 19 Mart 2012 tarihinde ihalesi yapıldıktan sonra 5 Mayıs tarihinde işyeri teslimi yapılan Yalı Caddesi'nde incelemelerde bulundular. Beton duvar çalışmaları bitirilen ve dolgu işleri süren Yalı Caddesi'nde, Telekom Müdürlüğü ile Enerji-Sa'ya ait kabloların toplandığı ve dolgu çalışmaları tamamlandıktan sonra telefon ve elektrik kablolarının yeniden çekileceği bildirildi.

KULLANIMA AÇIK TUVALETLER YAPILACAK

Yalı Caddesi'ndeki çalışmalarla ilgili Başkan Posbıyık'a bilgi veren Başkan Yardımcısı Etem Özdemir, Yalı Caddesi'nde, At Kapısı noktasına yakın bir alanda halkın kullanımına açık tuvaletler de yapılacağını, aynı noktada engelli vatandaşlarımız için de tuvalet yapılmasının planlandığını söylerken, bu çalışmaların en kısa zamanda tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti. Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert de verdiği bilgide, meydana gelen kayma sonrası başlatılan çalışmalar kapsamında ana yola 10 metre mesafede duvar örme çalışmalarına başlandığını ve bu çalışmaların süratle bitirildiğini ifade ederek, toprak doldurma ve dolgu çalışmalarının en kısa süre içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

YAĞMURLAMA SİSTEMİ YAPILACAK

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ise Yalı Caddesi'ndeki yapım çalışmaları kapsamında eski kanalizasyon hattının iptal edilerek 150 metre uzunluğunda yeni bir kanalizasyon hattı döşendiğini, kısa süre içinde de 100 metre uzunluğunda yağmurlama sistemi yapılacağını söyledi. Yalı Caddesi'ndeki çalışmalar kapsamında buranın yer üstü çalışmalarını yapacak olan Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğü ise dekoratif kaplama ihalesini yaptı, sözleşmeyi imzaladı. Temizlik ve Park Bahçeler Müdürü Sezgin Okumuş da, dolgu ve kablo çalışmaları sonrasında sokağın en modern şekilde parkeyle kaplanacağı ve peyzaj çalışmalarının başlatılacağı bilgisini verdi.

ESNAFIN TALEPLERİ DE DEĞERLENDİRİLECEK

Daire müdürleriyle yaklaşık yarım saat süren bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaklaşık bir aydır devam eden bu çalışmaların, caddesi esnafı tarafından da izlendiğini ve esnaflardan bazı taleplerin geldiğini hatırlattı. Başkan Posbıyık, Yalı Caddesi esnaflarından gelen ve genellikle su ve kanalizasyon bağlantıları ile yol kaplama işlerinde yoğunlaşan taleplerin mutlaka değerlendirilmesi ve kendileriyle de fikir alışverişinde bulunulması noktasında hassas davranılmasını istedi.

AMFİ TİYATRO'DA SONA YAKLAŞILIYOR

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cehennemağzı Mağaraları'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile 10 Aralık 2011 tarihinde temeli atılan Amfi Tiyatro'da süren inşaat çalışmalarını da denetledi. Başkan Posbıyık, toplam maliyeti 1 milyon 620 bin lira olan Amfi Tiyatro'daki çalışmaların yüzde doksan oranında tamamlandığını söyledi.