Öğretmenevi ve Özel İdare Binası'nı inceleyen Vali Erdal Ata, Öğretmenevi'nin ihaleye çıkarken projesinin farklı bir şekilde dizayn edilebileceğini söyledi. Şubat ayında teslim edilmesi planlanan Öğretmenevi'ndeki Özel İdare'ye ait bölümdeki 3 adet sinemanın da ofis ile değiştirilmesi konuşuldu.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz.Ereğli'ye gelerek inşaatı devam eden ve muhtemelen de Şubat ayında teslimi gerçekleştirilmesi hedeflenen Öğretmenevi ve Özel İdare Binası'nda incelemelerde bulundu. Beraberinde Kdz.Ereğli Kaymakam Vekili Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Özel İdare, Bayındırlık, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı, AKP ve CHP'li Kdz.Ereğli İl Genel Meclisi Üyeleri, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, işin yapımını gerçekleştiren firma yetkilisi Şerafettin Turpçu, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak'ında yeraldığı ziyarette Vali Erdal Ata, öğretmenevi projesinin çok daha iyi çizilebileceğini vurguladı.
"FARKLI DİZAYN EDİLEBİLİRDİ"
Vali Erdal Ata incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Binanın projeden kaynaklanan hoşumuza gitmeyen yönleri var. Ben bunu arkadaşlara daha önce de söylemiştim. Burada yapımcı firmanın bir kusuru falan yok.
Hatta buranın ihalesi alındıktan sonra bazı düzeltmeler ve tadilatlar yapıldığı belirtildi, zamanında ihaleye çıkarken belki proje çok farklı bir şekilde dizayn edilip çizilebilirdi. İl Milli Eğitim Müdürümüz, Özel İdare Genel Sekreterimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız ve meclis üyesi arkadaşlar ile inşaata geldik çalışmaları yerinde gördük, durum değerlendirmesi yapıyoruz. Yapımcı firmanın bir talebi vardı bu mülkiyeti özel idareye ait olan 3 adet sinema salonunun ileriye dönük çalışmayacağını, Zonguldak'ta yapılmış olan alışveriş merkezindeki sinemaların da düzenli çalışmadığını o nedenle ofis katları ile orayı takas edelim önerisi var.
Takas edilmesi istenilen yerleri de gördük, meclis üyesi arkadaşlarımız ile değerlendireceğiz ve ona göre kararımızı vereceğiz" dedi.
"İYİ BİR İŞ OLMADI"
Değerlendirme toplantısında firma yetkilisi Şerafettin Turpçu'da, "Ereğli diğer bölgelere göre çok daha farklı bir konumda. Erdemir olsun maaş kesintileri olsun tersanelerdeki sıkıntılar olsun ekonomik anlamda sıkıntı yaşandı. Satış yapamadık 3-4 küçük dükkan satabildik. Bizim için iyi bir iş olmadı" sözlerine Vali Erdal Ata, "Hayırlısı olsun, ticarette oluyor bunlar. Kazansanızda kaybetsenizde bu iş yüzde 95 oranında bitmiş. Biran önce bitirip belki kiralar mümkün olduğu gibi makul seviyelere çekilebilir bilindiği gibi alışveriş merkezlerinde fiyatlar uçuk fiyatlar havalarda geziyor " dedi.
AMİRALE ZİYARET
İncelemenin ardından Zonguldak Valisi Erdal Ata, Karadeniz Bölge Komutanlığına giderek Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal'ı ziyaret etti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretin ardından Vali Ata, yapımı planlanan fen lisesinin yerinde de incelemelerde bulundu.