Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyim yardımında bulunmaya devam ediyor.

Kızılay Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Oktay, Kdz.Ereğli’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunduklarını önümüzdeki yıl içerisinde de bu yardımların süreceğini söyledi. Oktay, “Kızılay 2010 Şubat ayı itibari ile göreve geldik. O günden bugüne kadar Kdz.Ereğli’deki tüm yapılan kan kampanyalarına katıldık. 24 Şubat 2010 tarihinden itibaren Kızılayımıza bağışlanan vekalet kurban sahiplerine kahvaltılı dağıtım merasimi yapıldı.
Daha sonra halkımız tarafından şubemize getirilen eşyalar ihtiyaç sahiplerine devamlı dağıtılmaktadır. Bu arada Kızılay tarafından Elazığ depolarından Kdz.Ereğli Şubesine 250-300 adet giyim eşyası geldi, Kurban bayram nedeniyle de ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sağlanmıştır. Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi de kendi bünyesinde toplamış olduğu 200-250 giyim eşyası yine aynı süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 Yıl içerisinde 350 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca kuru gıda yardımı dağıtılmıştır. Faaliyetlerimiz devam etmektedir.”