Zonguldak Vali Mustafa Tutulmaz, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği'nin ziyaretinde Kdz.Ereğli Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü Hizmet binalarının yanı sıra Ereğli kampüs meselesi ve cami yapım sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tutulmaz, Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binaları ile ilgili olarak projelerdeki eksiklerin giderildiğini ve TOKİ'ye teslim edildiğeini, Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binalarının ihalelerinin bir-iki aya kadar yapılacağını düşündüğünü söyledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Kampüsü projesini de yakında takip ettiğini ifade eden Vali Tutulmaz, projedeki eksikliklerin giderildiğini ve üniversitenin incelemesinin ardından burada çalışmalara başlanabileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kdz. Ereğli ilçe merkezine yapılacağı ifade edilen cami projesine ilişkin görülerini aktaran Vali Tutulmaz; "Cami için en uygun yer Kent Meydanı’nın yapılacağı alandır. Buraya yapılacak camiyi sadece bir ibadethane olarak düşünmemek lazım, sanat eseri olarak da değerlendirmek lazım. Bizim istediğimiz bin 600 metre kare bir yer. Ereğli’nin bu fırsatı kaçırmamasını isterim. Tabii ki takdir yine Ereğli halkınındır” dedi.