Ereğli Belediyesi, yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde camileri temizleyerek Ramazana hazırlıyor.

 

Ereğli Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında 2013 yılbaşında uzman ekibiyle başladığı cami temizliğine devam ediyor. Yapılan temizlik hizmetinden Cami görevlileri başta olmak üzere mahalle muhtarları, cami cemaati ve mahalle sakinleri memnuniyetini belirterek Kdz Ereğli Belediyesine ve bu hizmetlere öncülük yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti.

 

YOĞUN TALEP GELMEKTE

Ereğli Belediyesi Din İşleri, Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Müdürü Metin Avcı, “16 Şubat 2013 tarihinden itibaren ilçemiz Belediye sınırları içerisinde bulunan 85 adet camii ve mescit ile birlikte 4 adet öğrenci yurdu halıları yıkanarak genel temizliği yapılmıştır. Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Kdz Ereğli Alevi Kültür Derneği’de (Cemevi) yine cami temizliği ekibimiz tarafından temizlenmiştir. Bunun dışında köy camilerimizden yoğun talepler gelmektedir. 41 adet köy camimiz yine ekibimiz tarafından temizlenmiştir. Bugünlerde yaklaşan Ramazan Ayı münasebetiyle uzman temizlik ekibimiz Şehir Camilerimizde 2.tur temizliğe başlamıştır. Yapılan temizlik sonrasında vatandaşlarımızın ve hocalarımızın memnuniyetlerini görmek bizleri mutlu ediyor. Özellikle bu hizmete öncülük eden Belediye başkanımız Halil Posbıyık’a, camilerimizin görevlileri ve cemaati tarafından teşekkür edilmekte olup, bu hizmetin sürekliliği hususunda talepler iletilmektedir’’ dedi.

 

100 SECCADE VERİLDİ

Ereğli Din Öğretimi Derneği Başkanı Emekli İmam Hatip Ali Aksoy ise bizzat yapımına öncülük ettiği Fevzi Özdemir (İmam-Hatip) Camisini temizleyen Belediye temizlik ekibine teşekkür ederek, Berat Kandili dolayısıyla yaptığı vaazında; ‘’Allaha şükürler olsun, İmam Hatip Okulu talebelerimizi almıyor, Fevzi Özdemir Camimizde cemaati almayıp dolup taşıyor, bu yüzden Belediyemizden seccade talep ettik, 100 adet seccade verdiler, Ereğli’ye bu hizmeti sunan Belediyemize ve Başkanımız Halil Posbıyık’a çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

“İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞI”

Alevi Kültür Dernekleri Kdz Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu ise, Ereğli Belediyesine yazdığı teşekkür yazısında; “Bu güzel kentimizde; Vizyonu geniş bir Belediye Başkanımız ve Belediye ekiplerimiz, yaptıkları çalışmalarında ilklerine devam etmektedir. Yapılan işlerde en önemlisi hiç bir ayrım yapmadan insan odaklı hizmet anlayışıyla çalışılması, çağdaşlığın ve sosyal belediyeciliğin en güzel göstergesidir. Son hizmetleri olan ibadet yerlerini temizleme çalışmalarında, 20 Mart 2013 Çarşamba günü Cem Evi temizliğini yaparak bizleri çok mutlu etmişlerdir. İbadet yerleri alanının büyük oluşu ve halıların yerinde temizlenmesi gerektiğinden sanayi tipi temizlik Ekipmanları ve işin ehli personel gerekmektedir. Bu ihtiyacı tespit ederek, halıları ve camları detaylı temizlik yapan belediyemize, Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a ve İnanç hizmetlerinden sorumlu Müdür Metin Avcı’ya, yönetimim ve üyelerim adına teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.