Kdz. Ereğli Belediyesi’nin borçlanarak Kent Meydanına cami yaptırması  ile ilgili meclis gündemi maddesini, AK Parti’nin 2009 Yerel Genel Seçimlerindeki Belediye Başkan Adayı Yüksel Balcı da doğru bulmadığını bildirdi. Balcı, cami  yerinin  yanlış olduğunu ve bu hatanın düzeltilmesi için de Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile İlçe Başkanı Fatih Çakır’a görüşlerini anlattığını vurgularken şöyle dedi: 

“Milletvekili Sayın Faruk Çaturoğlu ve Sayın ilçe Başkanımız Fatih Çakır’dan   bu hatayı durdurmalarını istedim.

Sanırım 96 yılı benim imar komisyon başkanlığı yaptığım  dönem de;  Kepez arkasında yanılmıyorsam 28 dönüm bir yeri mezarlık olarak ayırmıştık. Sonrasında akibetini bilmiyorum yerin. Ama mutlaka en az 5 dönüm park yeri olabilecek şehir dışı bir yer olmalı.

Sözlerimin yayımlanmasının  hiç mahsuru yok  tabii ki. Hatta şöyle bir ilave yapayım;  kent meydanı devamında askeri lojmanlar var orası hem park hem cami için daha uygun olabilir.  İlla da şehir merkezi isteniyorsa ve zaten askeriye yıllarca Bozhane limanının yüksekliği yetmediği zamanlarda kullandığımız liman alanını aldı, karşılığı nedir ne verdi?

Bizim şehrimizin acil ihtiyaçları masaya yatırılmalı bütçemizle yapabileceklerimizle birlikte şu an bunları yapanlar bütçe yönetim bilgisi sahibimi bilmiyorum kim yönetiyor bilmiyorum ama mutlaka profesyonel ellerden geçmeli. Şehrimizin geleceğini böylesine direk etkileyen kararlarda mutlaka en az 50 yıl planlanarak bir taraftan en az subaşı diğer taraftan en az keşkek şehir planına dahil edilerek yeni duruma göre yatırım gelecek planları yapılmalı. Bu şehir böyle kalmayacak hangi tarafından bakarsanız bakın ister coğrafik ister sosyal  işter yetişmiş insan gücü ister sosyolojik her anlamda küçük operasyonlarla çok kısa zamanda büyümeye müsait onu çok açık bir şehir.

Böyle bakınca da kısa planlarla geleceği köreltmemek lazım. İyi bir şey yapalım derken şehrin geleceğine zarar vermememiz lazım. Ankara’nın  nasıl gördüğü harici bu şehrin kendi gerçekleri var, ve biz bu gerçekleri Ankara’ya taşıyıp onları bizim bakış açımıza getirmemiz lazım.”