Zonguldak ve Kdz. Ereğli Belediye Meclislerinin cami yapılacak alanlarla ilgili vatandaşların görüşlerini dikkate almaları isteniyor.

 

 

Zonguldak sahilinde ve Kdz. Ereğli’de Kent Meydanı Projesine birdenbire cami yapımının gündeme gelmesi  beraberinde “yer tartışması”  yarattı. Kamuoyu, camilerin bir kentin en görünür ve silüet sağlayan alanlarına yapılmasını gerektiğini dile getirirken, belediye meclislerinin bu konuda yeniden değerlendirme yapmalarını isterken, görüşlerini açıklayan milletvekilleri de “tartışılabilir” dedi.

Konuyla ilgili olarak AKP Milletvekili Faruk Çaturoğlu  “Zonguldak ve Ereğli'de büyük camiler yapılacak. Yerleri tartışılabilir, orası mı olsun, burası mı olsun diye yerleri tartışılabilir. Bunlar demokratik tartışmalardır. Böyle büyük camilere ihtiyaç var mıdır, vardır. Ereğli'de protokol camisi var Bozhane'de yetmiyor. Zonguldak Acılık'ta camimiz var o da yeterli değil. Büyük camilerin yapılmasında fayda var. Yerleri oraya mı olsun, burayamı olsun bunlar tartışılır, bir mahsuru yoktur. Ama en doğru en iyi şekilde yapılacağına kanaatimiz vardır.” Sözleriyle konuştu.

CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu da her iki cami için somut önerilerini şöyle sıraladı:

Benim önerim, Acılık Cami`nin yıkılarak, etrafının geniş bir kamulaştırma yapılarak, iktidar çevrelerinin anlattığı anlamda bir prestij cami yapılması yönündeydi.  Ne yazık ki, benim CHP`li belediyemde bile bunlar tartışılmadı. Ereğli girişinde Devrek yol ayrımındaki eski hayvan pazarının kurulduğu alan yüzölçümü ve şehrin girişinde yer alması açısından prestijli bir cami için uygundur. Hem kent girişinde olması, amacı ile hedeflenen simge cami yapı kavramını içerisinde barındırabilir.”

Kamuoyunun ve milletvekillerinin görüş ve istekleri doğrultusunda Zonguldak ve Ereğli’de yapılacak olan cami yerleri konusunda belediye meclislerinin konuyu bir kez daha gündeme taşıyarak, alınan kararları gözden geçirmeleri bekleniyor. 

Haber: Eyüp Bektaş